Lena luras?

Jag är ju lite av biljettfetischist och försöker alltid att få så bra biljetter som möjligt till Sveriges hemmalandskamper i fotboll. Det har fungerat nöjaktigt i ungefär femton år, men på sistone har jag placerats på allt sämre platser av fotbollförbundet. Därför skrev jag till den ansvariga och frågade:

—————————-

2006-07-18 21:06

Hej!
Som trogen biljettköpare till Sveriges hemmalandskamper på Råsunda, har jag märkt att jag hamnat allt längre ut på kanten på östra övre. Därför skulle jag vilja ställa en fråga: Hur långt in mot mitten är den bästa platsen på östra övre som man som vanlig biljettköpare (på Ticnet eller hos er på Råsunda) kan hamna på vid en hemmalandskamp i en kvalmatch mot exempelvis Spanien eller Danmark? Vid straffpunkten? Målgården? Mållinjen?
Jag är bara lite nyfiken. Det känns som att ni släpper allt färre biljetter till oss vanliga, så jag förstår om ni måste höja priserna.

Med vänliga hälsningar

Calle

—————————-

Svaret kom ett par dagar senare. Ett ganska oengagerat och oprecist mejl…

—————————-

2006-07-20 10:28

Hej CarlAnledningen till att du hamnar längre ut mot kanten är förmodligen att efterfrågan på senare tid varit så oerhört stor. Landskampen mot Chile sålde slut på en dag, EM-kvalet mot Spanien likaså.

Lena

—————————-

…så jag fortsatte att undra…

—————————-

2006-07-20 19:00

Hej igen!
Ja, det är möjligt, men knappast helt troligt, att ni sedan ombyggnaden har släppt samma antal biljetter till oss vanliga biljettköpare som står i kö tidiga morgnar och väntar på att biljetterna ska börja säljas. Det är möjligt att den stora efterfrågan gör att allt fler (via andra biljettförsäljare och nätet) hinner före oss som står först i kön utanför Råsunda oavsett väderlek, även om begränsningen på fem biljetter per person får mig att tvivla.
Men min fråga kvarstår: ungefär hur långt in mot mitten kan jag som bäst hamna om jag köper en biljett till exempelvis matchen mot Danmark?

Med vänliga hälsningar

Calle

—————————-

Den här gången tog hon sig aningen mer tid att svara (även om det tog en vecka)

—————————-

2006-07-27 15:59

Hej CarlDu skall kunna hamna allra längst in mot mitten på sektion 103 eller 105. Givtevis finns det inte så många biljetter att tillgå på dessa sektioner då en del biljetter är reserverade för sponsorer, vårt landslag, motståndarlag etc. Det finns dock platser till allmänheten även på dessa sektioner.

Lena

—————————-

Även om jag inte alls trodde på henne, valde jag att avsluta ärendet:

—————————-

2006-07-27 16:14

Härligt!
Då är det alltså inte meningslöst att köa tidiga morgnar! Ser jag bara till att vara först i kön kan jag alltså vara säker på en finfin plats nästan i höjd med mittcirkeln. Det känns skönt att veta.
Calle

—————————-

När jag skulle köpa biljetterna till Spanien-matchen var det alltså inte tal om några lediga platser på de fina sektionerna 103 eller 105. Istället fick jag sitta på (visserligen de bästa platserna på) kortsidan med en magisk utsikt över Sveriges klassiska 2-0-mål.

Sen köpte jag biljetter till Sverige-Island och hamnade tokigt långt ut åt höger på långsidan. Kanske i höjd med mållinjen (matchen har inte spelats än, men jag tror att vi sitter nånstans vid hörnflaggan). Jag blev missnöjd, såklart.

När jag nu inför biljettsläppet till Sverige-Danmark ånyo tagit upp kontakten med Lena på förbundet, är det intressant att notera hennes helt förändrade attityd. Tidigare har hon ju hävdat att det finns biljetter, bara man är ute i god tid. Men nu börjar hon faktiskt erkänna att det inte är så.

—————————-

2007-03-18 15:00

Hej Lena!Jag har tidigare frågat varför jag hamnar allt längre ut mot hörnflaggorna på Sveriges hemmalandskamper på Råsunda, trots att jag nästan alltid är först i kön när biljetterna släpps. Svaret från dig har varit att efterfrågan på biljetterna är större nu, men jag undrar ändå hur många biljetter det är som säljs till allmänheten.

Till matchen Danmark-Sverige (på Parken i Köpenhamn 2 juni) såldes 11.500 biljetter till allmänheten, resten till sponsorer, bortalaget, resebyråer m.m. Kapaciteten på arenan är jämförlig med Råsundas, tror jag. Finns det någon liknande siffra för hur många biljetter som kommer säljas till allmänheten till matchen Sverige-Danmark på Råsunda den 8 september?

När jag köpte biljetter till Sverige-Island hamnade jag på plats 15-17 på sektion 106. Det är en bra bit från mitten och det verkar numera svårt att få platser på på sektion 103 och 105, även mot ett lag som Island (med all respekt). Det drar ihop sig till biljettsläpp för matchen mot Danmark och nu undrar jag om du har något tips för att jag ska få så bra platser som möjligt. Är det en bra idé att ställa sig vid biljettkontoret vid Östra på morgonen och vänta på att ni ska öppna? Kan man tro att en plats på sektionerna 103 eller 105 är inom räckhåll då?

Tacksam för svar

Calle

—————————-

2007-03-19 09:16

Hej CalleEn stor del av biljetterna på 103 och 105 går till våra sponsorer, det finns dock ett mindre antal till försäljning på dessa sektioner då vi släpper biljetterna till allmänheten. Lättastet sättet att komma åt dessa biljetter är troligen att köa vid vårt biljettkontor på Råsunda.

Lena

—————————-

Nu fick jag i alla fall ett tips om hur jag ska komma åt de eftertraktade biljetterna. Jag ska köa vid biljettkontoret. Ja, det ska jag. Men jag tycker ändå att Lena är lite lurig och vet inte om jag kan lita helt på henne.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *