Treklöver

Strax efter lunch hade jag varit på puben O’Learys på Götgatan, där ölen flödade och stämningen var god när Arsenal mötte Manchester United på otaliga skärmar runt om i lokalen. Själv tog jag det lugnt med just ölandet men noterade i baren att det fanns lika många ölsorter som det fanns tv-apparater.

I halvtidsvilan var jag tvungen att gå (vid ställningen 1-0 till Arsenal) för att hinna till Eriksdalshallen och handbollsmatchen mellan Hammarby och Celje från Slovenien. Det var Bajen och Bajen Fans och grönvita halsdukar så långt man kunde se. Trots att laget uppmuntrades att “öka takten sista kvarten” var slovenerna bättre och vann rättvist med några bollar.

På vägen hem kände jag att jag saknade ett blad i dagens gröna treklöver. Jag hade fått en rejäl dos av Bajen. Det hade förekommit rikliga mängder bärs. Fortfarande var det dock något som fattades.

Men så. På Skanstulls tunnelbanestation stod hon – som så ofta i sällskap av en kraftigt byggd man av afrikanskt ursprung – och väntade på tunnelbanan mot Hässelby. Den jämnåriga knarkaren Sanna Bråding var flickan som fullbordade min lördag.

En lördag fylld av Bajen, bärs och rakade brudar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *