Låttexter

I helgen råkade jag zappa in på SVT24, där jag såg Linda Sundblad avsluta en intervju med Ragnar Dahlberg i hans café-program (som visst heter “Gokväll”, eller nåt sånt). Sen framförde hon “Oh Father” live på den lilla scenen. Mycket bra!

Men jag undrar – och jag förbannar min otur att jag missade det – om Ragnar under intervjun hörde sig för något om texten till låten. Det kunde ju ha blivit extremt bra teve om han undsluppit sig något som “Jaha, och vad handlar den här låten om?”. Attans att jag missade det.

För övrigt gillar jag Linda Sundblad skarpt. Eftersom det är omöjligt att stjäla någons röst, låter jag henne komma undan med att hon stulit (kopierat, lånat, låtit sig inspireras av) Robyns röst, utstyrsel och åttiotalstema. De låter ju hyperlika! Och Robyn var väl ändå lite före med allting…? Jaja, the more the merrier.

Sen har jag just blivit uppmärksammad på en annan artist med en riktig hitsingel. Humor, dialekt och musikalitet är tre saker jag håller högt och den här tjejen har dem alla. Sen är det ju lite fnissigt med fula ord och ekivoka texter. Åh, det här är bra!

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *