Skoskydd

Jag såg något märkligt i morse. Vid ingången till 7-Eleven i korsningen Sveavägen/Odengatan fanns en kartong med den ungefärliga texten “Använd vänligen skoskydd vid den här årstiden”. I lådan låg det såna där ljusblåa plastskydd.

Det är möjligt att man kan be besökare på lägenhetsvisningar eller vid läkarmottagningar att inte slabba ned alltför mycket inomhus. Men på 7-Eleven? Där ska man ju bara springa in och köpa med sig något i farten och sen springa ut igen. Dessutom var det ganska kallt, men helt torrt väder utan snö och inget regn.

Så jag stannade till och kikade in. Vid det närmsta fönstret satt en ung tjej högt uppe på en barstol med en latte*. Jag lät blicken vandra nedåt och såg hennes fötter. Jodå, hon hade ett par ruskigt fula skoskydd på sig.

Det hela var mycket märkligt.

Nu i eftermiddags passerade jag återigen hörnet och såg att kartongen var spårlöst borta. Morgonens lite förmanande attityd var inte längre aktuell; folk gick in i och ut från butiken utan att behöva tänka på sina sulor. Och jag undrar om jag kan ha drömt alltihopa.


коли под наем
* nej, jag vet inte vad det var i muggen men jag utgår från att det var kaffe med varm mjölk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *