Särskrivningar

Annons på Facebook:


I brödtexten står det “favorit speltröja” och jag undrar om orden inte bör skrivas ihop till ett ord. Men då blir det favoritspeltröja och det är också knasigt. Jag tycker själv att jag är insatt i fotbollsspråket men har aldrig använt orden favoritspeltröja* och speltröja.

Rubrikens tre del ade särskrivning är också något som bör nämnas, inklusive felstavningen i ordet “Fobolls”. Och vadå “den perfekta presenten från oss”? Det är väl i så fall jag som ger min kompis en speltröja? Sen undrar jag om kompisen verkligen skulle uppskatta en tröja med mitt eget namn på.

Det är fel på så många håll och kanter här.


* Däremot har jag en t-shirt från Betapet, som nog är mitt favoritspel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *