Hängavtal

Jag läser att det finns olika sätt att skaffa sig proffskontrakt inom fotbollen. Det är inte utan att jag blir lite avundsjuk. Jag inser att om jag bara haft större social kompetens – varit bästis med fler – som juniorspelare i Brommapojkarna, hade jag kunnat hänga på till någon storklubb i Europa eller åtminstone i Sverige.

Fast jag vet inte hur kul jag hade haft, eller hur kul Johanna Frisk kommer att ha, på själva träningarna. Det finns väl en anledning till att vissa blir draftade och andra inte. Och några matcher lär det knappast bli tal om för hennes del, om Marta inte skriver in det också i kontraktet. Sen vet jag inte hur det känns att få vara med bara för att man är kompis med en stjärna. Eller hur det accepteras av resten av laget.

Det här blir bara märkligare ju mer jag tänker efter. Okej att man skriver in något om ett entourage med vissa privilegier i sitt kontrakt. Men inte brukar man väl få igenom att kompisarna ska ha biroller i ens filmer eller få spela bas på skivor man sjunger in? Eller?


Apropå rubriken är ett hängavtal egentligen ett kollektivavtal mellan en arbetsgivare som inte är medlem i en arbetsgivarorganisation och en arbetstagarorganisation. Tänkte bara säga att jag är medveten om det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *