Sweet Sixteen (Födelsedagen)

Åttiotalsfilm med hon Molly Ringwald i huvudrollen igen. Handlingen var den vanliga John Hughes-historien: flicka trånar efter pojke – en romans behäftad med problem – samtidigt som där finns en knasig kompis som trånar efter flicka. Men den här gången tycker jag att både språket och skämten var lite grövre än andra filmer. Den komiska och överdrivna delen fick liksom så stort utrymme att den romantiska inte behövde tas på fullt lika stort allvar. Befriande med lite självdistans för en gångs skull.

Ett roligt inslag var en mycket ung John Cusack som någon sorts tönt. Ett annat var filmens musik, med texter som blev ännu tydligare av de engelska undertexterna som jag laddade ner. Över huvud taget hade filmen en mer lättsam ton än de andra romantiska komedierna, eller vad genren nu kan kallas. Mer drastisk än smäktande dramatisk.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *