Avdelningsmöte

Det är tisdag eftermiddag och jag sitter på mitt sista avdelningsmöte. På fredag slutar jag. Enheterna kommunikation, välgörenhet och webb informerar om sina verksamheter och vad som händer den närmaste tiden. Det planeras och struktureras. Jag sitter och tycker synd om mig själv; känner mig utanför när riktlinjerna dras upp. De andra är delaktiga och diskuterar medan jag sitter tyst och låter tankarna segla iväg.

Sen börjar jag lyssna. Och plötsligt inser jag att det är dem det är synd om. Hjälp, vilka tråkiga projekt de går igenom! Inte konstigt att jag tappar fokus, det är ju erbarmligt ointressanta frågor som de engagerar sig i. Stackars satar som måste vara kvar även i nästa vecka. Och nästa. Och nästa.

När mötet är över har jag antecknat en enda sak på mitt papper: “fredagsfika 10.00”. Då ska jag tackas av. Men i själva verket är det jag som ska tacka – snart är jag fri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *