Kanonskott

Det var toppmatch på Skytteholm igår, AIK-Linköping, och jag hade noga undvikit den falang som jag kallar “Huliganerna”, som består av ett gäng medelålders herrar som brukar höras på matcherna när AIK:s damer spelar. Möjligtvis något onyktra har de för vana att få tillsägelser av vakter i kulörta färger, som tycker att det högljudda språket är olämpligt med tanke på de familjetillställningar som matcherna ska vara.

Nåväl. Jag hade undvikit Huliganerna, men råkat hamna precis vid tjejlaget födda -99, som stämde upp med imponerande röstresurser i diverse ramsor. Det lät högt och starkt och var väl charmigt till en början. Men tjejerna var många och deras utrymme inte så stort, det var ju över 1100 i publiken, så en av dem frågade om jag inte kunde flytta på mig. Till en början tjafsade jag emot, men sen gjorde jag som hon sa och satte mig lite längre till höger. Kände mig som Will Ferrell.

Annars var det riktigt trevligt i höstkylan och det stod 1-0 i början av andra halvlek när Fotbollsfrida fick för sig att skjuta från 40 meter. Jag hann tänka att det kanske inte var en så bra idé, men tydligen hade de tränat skott på morgnarna, så hon sköt bollen i krysset. Vilken träff!

Många matcher har jag sett, men aldrig ett sånt här mål. Bollbanan var spikrak och dessutom var det ingen mindre än landslagsmålisen som förgäves försökte stoppa den. Hyllningar på hemsidan, artiklar i Aftonbladet och i DN och huvudnyhet i Sportnytt (“Frida Höglund – PANG! – rakt upp i krysset från 35 meter!”, refererade Pops exalterat).

Matchen slutade 3-2 och efter alla intervjuer blev det varmkorv, chokladtårta, glass och poker på Kammakargatan. Festens höjdpunkt kom när vi hittade klippet på SVT.se och blåste upp sekvensen på femtiotummaren i vardagsrummet. Om och om igen. Vi jublade! Och Frida tröttnade.

Tisdagens förmiddagsträning blev inställd. Att träna skott är inte så nödvändigt för vissa längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *