Hammarby – BP 4-0 (2-0)

Jaha, så kom då den första genomklappningen för året. Själv hade jag lyckligtvis förhinder och behövde inte uppleva den på plats. Men det lilla jag följde från andra halvlekens radiosändning var inte särskilt roligt att höra. Text-tv berättade om matchen under rubriken “Bajen lekte med pojkar från Bromma” och det var också ungefär så det lät på radio. En pinsam eftermiddag.

Min analys att BP skulle ha lättare för mer spelande lag, som Hammarby, var så här i efterhand inte klockren. Jag trodde att spelarna skulle höja sig efter den i mitt tycke ganska dåliga insatsen mot IFK Göteborg. Jag trodde att den fina gräsplanen skulle gynna BP. Men nu blev det tvärtom istället: Hammarby sprang visst i åttor runt vilsna pojkar från Bromma och gjorde vad som behagades.

Det saknas inte taktiskt kunnande eller inställning i BP, men det saknas tyvärr kvalitet. Passningarna och löpningarna måste sitta klockrent och det gör de inte – än. Men säsongen är lång och ambitionen är hög, det märks på uttalanden och i artiklar. Det bådar gott inför fortsättningen. Just nu kan vi inte på allvar hota de bästa lagen, men i höst…

Likt en repig skiva upprepar jag att det inte är de här matcherna som är viktiga att vinna. Ingen hade väl trott att BP skulle ta en endaste poäng mot DIF, Kalmar, Göteborg eller Bajen. Nä, det är nästa match som visar vilken kapacitet laget har i år: Trelleborg borta på Vångavallen. Usch. Där måste det bli poäng.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *