Toppstrid

Att döma av kommentarerna på bloggen har mina eventuella läsare ett mycket begränsat intresse av läget i reservlagsserien R2A. Men det hindrar mig inte! För nu börjar det dra ihop sig ordentligt!


tabell


Toppstriden är olidligt spännande med två omgångar kvar. Marieberg, som är mitt lag, har finfint silverläge och behöver bara ta full pott i de sista två matcherna (mot Bromsten och Viksjö). Det är oklart om en andraplats leder till uppflyttning, men efter att ha legat sist i början av året är det ändå en bra prestation. Smaskar vi in en rasande massa mål kan det bli tal om serieseger!

I de här lägre serierna är det helt oväntade faktorer som kan komma att avgöra tabellplaceringarna. Ofta handlar det om olyckligt planerade matcher.


resultat


Notera hur resultaten gått vår väg på sistone: två sena bortamatcher mitt i arbetsveckan, på kvällar som dessutom erbjöd tv-matcher i Champions League och UEFA-cupen, för norrortsbaserade Sollentuna och Rotebro… Det blev poängtapp för våra konkurrenter efter förmodade svårigheter att få upp närvaron.

Vi spelar matcher mestadels på helgerna. Då krockar de bara med bröllop, dop, “måste hjälpa till att flytta”, “är på landet” och liknande aktiviteter. Det är inte direkt professionella spelare vi har att göra med på den här nivån. Det är ganska avslappnat, glädjebaserat och lustbetonat.

Men det är klart. Det är alltid roligare att vinna än att förlora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *