Pannben

För ett tag sedan chattade fotbollsspelaren Pontus Wernbloom på Fotbollskanalen. Han är U21-landslagsman, svensk mästare, målskytt och tämligen verbal – men knappast den skarpaste kniven i lådan.


wernbloom


Jag tolkar det som att fotbollsstjärnan anser att han tränade och spelade så oerhört mycket fotboll att han inte samtidigt kunde lyckas i skolan. Det är en dålig bortförklaring till de dåliga betygen och jag blir faktiskt lite sur på att han och hans mamma säger att det är okej att strunta i skolan om man vill bli fotbollsspelare.

Under högstadiet och gymnasiet är jag säker på att jag själv tränade lika mycket som spelarna i IK Kongahälla och jag hann även läsa mina läxor. Det handlar bara om vad man har bakom pannbenet.

Sen kan jag hålla med om att det va starkt jobbat av killen att få godkänt i alla ämnen me en så kraftigt begränsad mental begåvning.

2 thoughts on “Pannben

  1. Word. Jag läste en artikel om en kille som spelade på elitnivå här i Sverige och studerade samtidigt på läkarlinjen. Han hade 20,0 i snitt på Naturvetenskapslinjen. Det är lätt att skylla på annat.

  2. Precis! Det kan ha varit Hammarbys Olof Guterstam, som är en smart kille. Hans lagkompis Suleyman Sleyman har gått på Handels. Jag säger inte att alla har möjlighet att göra såna karriärer, bara att det inte går att skylla på tidsbrist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *