Bra eller ASUS XIII

Fortsättning från Bra eller ASUS XII

Den här gången ringde jag vid niotiden på morgonen och slapp telefonkön helt. ClickOK-killen lät inte alls stressad, men hade haft svårt att hitta något bra ljudkort till mig. Nu var det han som undrade om jag hade bråttom. Nej, det hade jag ju inte så han surfade omkring lite och letade medan jag försökte få reda på om jag skulle behöva betala för kortet.

Det verkade inte så. Egentligen skulle ASUS stå för kostnaden, men enligt hans erfarenhet kunde det tydligen ta uppåt ett halvår för dem att inse det. Som jag förstod det skulle jag få ett kort skickat till mig, bara vi kom överens om vilket som passade bäst. Men just nu verkade inget alls passa.

Eftersom jag trots allt inte hade oceaner av tid att vänta i luren, lät jag ClickOK-killen fortsätta “arbeta i lugn och ro” och bad honom mejla mig några länkar till produktsidor med de olika ljudkorten.

Mejlet kom redan samma dag och inleddes med den nu klassiska artighetsfrasen “Visat telefonsamtal angående…”


From: kundservice@clickok.se
To: [carl.stangberg@telia.com]
Sent: Tuesday, September 16, 2008 9:33 AM
Subject: Order #36398

Hej,

Visat telefonsamtal angående SPDIF utgången som saknas på din datorn…

Just nu skulle vi erbjuda dig ett följande alternativ:

http://www.clickok.se/PartDetail.aspx?q=p:1951401

FÖRPACKNING
RETAIL

PROCESSOR
N/A

BUSS
USB

KONTAKTER UT
S/PDIF

KONTAKTER IN
SPDIF (Optisk),3.5mm mono-phone jack,

FÖRPACKNINGSINNEHÅLL
External sound card 5.1
USB extension cable
CD-ROM with manual and drivers

Du kan beställa en sån genom att svara på detta mail så skickar vi ljudkortet till dig omgående.

Vi önskar dig en trevlig dag!

Med vänliga hälsningar

ClickOK support


Efter att ha överlagt med expertisen i vänkretsen och även själv surfat omkring efter information, kom jag fram till att det där ljudkortet troligtvis inte skulle stödja Windows Vista. Kanske skulle allt fungera ändå, men det kändes som att ClickOK snokat rätt på det billigaste, enklaste och äldsta alternativet.

Nej, mer problem ville jag helst slippa. Jag fick mejla tillbaka till ClickOK.

Följ fortsättningen i Bra eller ASUS XIV

2 thoughts on “Bra eller ASUS XIII

  1. Garantin går väl ut om du börjar pilla på ljudkortet?
    Man får enbart röra HDD/RAM på bärbara väl?

  2. Det här ska vara ett externt ljudkort som pluggas in via USB. Hittills har jag varit ytterst försiktig med att använda datorn över huvud taget, just på grund av risken att förlora möjligheten att byta den. Jag tänker verkligen inte öppna och pilla i onödan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *