Bra eller ASUS XII

Fortsättning från Bra eller ASUS XI

Killen på ClickOK hade ju inte hört av sig, så på måndagen tog jag ett nytt initiativ. Telefonkön var ovanligt kort eftersom jag hängde på låset precis vid klockan 13 när han återkom från lunchrasten. Han kände igen både min röst och mitt ärende, sa han. Men Anders på ASUS support hade fortfarande inte kontaktat honom och jag suckade högt och demonstrativt i luren.

Då lät han faktiskt lite stressad, bad om mitt mobilnummer och sa att han skulle ringa upp om 10 minuter. Han verkade inse att det här började bli oacceptabelt utdraget. Och då hade han ju bara varit med nu i ärendets slutskede.

Redan samma dag ringde han faktiskt tillbaka. Han hade fått tag i Anders som berättade att ärendet nu skeppades runt – förhoppningsvis uppåt i hierarkin på ASUS – men att något besked ännu inte kommit. ClickOK-killen lovade att vi nu skulle hitta en lösning till mig oavsett vad som hände.

Han pratade om det där kortet man kunde installera i datorn för att få andra ljudutgångar. Nu visste han inte exakt vilka kort som passade till just min modell, så han skulle återkomma med ett mejl redan samma dag. Om jag inte hade fått något mejl under dagen skulle jag ringa honom dagen efter.

Mina förhoppningar om att få detta utlovade mejl var inte höga, så jag blev varken besviken eller förvånad när det mycket riktigt uteblev och jag själv tvingades ringa upp ClickOK under tisdagen.

Följ fortsättningen i Bra eller ASUS XIII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *