Falafelfall

Jag är inte så bra på det här med rasism, men finns det inte något obehagligt över Barometerns rapportering om en lättare form av misshandel i Kalmar? För tillfället har jag svårt att bestämma mig för vad som får ett löjets skimmer över sig: muslimerna som folkgrupp, islam, religioner i allmänhet eller kanske egentligen bara lokaltidningen Barometern.

Jag undrar hur små händelser som lokalpressen kan tänka sig att skriva om (örfilar, skenbenssparkar, peppisar, folk som nyper eller klöser varandra, drar varandra i håret…) och framför allt om det verkligen är relevant att det var just två muslimer det handlade om. Acceptansen för matstölder är förmodligen inte stor i någon av världens alla kulturer och att råka ut för lite misshandel kan inte komma som ett slag i ansiktet.

Sen var det ju en ganska kul nyhet. Jag målade upp händelseförloppet för min inre syn och fnittrade lika fördomsfullt som förläget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *