Betalningsobenägen VII

Jag rapporterade tidigare om min delseger gentemot Alltele och igår fick jag äntligen svar. Det rör sig om en total kapitulation! Min triumf är odiskutabel och jag känner mig mycket nöjd med vad jag åstadkommit.

Det var ju det här svaret som jag borde fått redan vid det första mejlet och jag kan verkligen inte begripa varför bolaget ägnade så mycket tid (två månader) och kraft åt det här.


From: “Sara Andersson”
To: carl.stangberg@telia.com
Sent: Tuesday, August 19, 2008 1:02 PM
Subject: Re: [alltele.se #121882] Min faktura

Hej Carl,

Jag har provat ringa dig ett flertal gånger för att reda ut detta, men får inget svar, så nu skriver jag till dig i stället. Om du har något annat kontaktnummer jag kan ringa dig på får du gärna återkomma till mig med det så ringer jag dig.

Det stämmer att vi beslutade att krediterat 100 kr på den faktura som du fick i juni som kompensation av de driftstörningar som var under maj månad.

Jag ville även prata med dig om vi verkligen ska avsluta abonnemanget eller om vi kan komma fram till en gemensam lösning. Vill du avsluta abonnemanget så säger vi upp det på en gång och krediterar de två fakturor du fått. I annat fall tänkte jag erbjuda dig att få ta del av vårat kampanjpris som nya kunder får. Det innebär att du får 100 kr i rabatt under sex månader.

Vänligen återkom med besked hur du önskar göra alternativt med ett telefonnummer som jag kan ringa dig och diskutera igenom detta.

Mvh/

Sara Andersson

Gruppledare, Kundtjänst


Jag förstår att det kan vara svårt att få tag på mig på hemnumret under kontorstid. Men mejlledes brukar det vara lätt att få svar, det tycker jag att jag visat ganska tydligt hittills.

Nu ser jag ingen anledning till att avsluta mitt abonnemang längre. Jag har fått min kompensation och dessutom ett halvårs förbrukning av plåster på såren. Mer begär jag inte och har aldrig heller gjort; som jag försökt att förmedla är jag i grund och botten nöjd med tjänsten.

Snipp, snapp, snut – så var sagan slut. Äntligen. Skönt.

29 thoughts on “Betalningsobenägen VII

 1. Du har dessutom åstadkommit ett namnbyte vad jag kan se! Det är ingen hejd på de underverk du kan uträtta. Heja heja!

 2. Jag har faktiskt också haft problem med Alltele. Mina e-fakturor skickas inte ordentligt till banken och sen får jag påminnelsebrev med 50 kr förseningsavgift för att jag inte betalat räkningarna. Självklart (!!!) så tvärvägrar de ersätta mig för dessa kostnader. Dessutom lägger nätet ner lite då och då, utan att jag får någon som helst kompensation. Och häromdan när jag var hur förbannad som helst för att nätet inte funkade så ringde jag kundtjänsten och fick där veta att de anlitat “externt kundtjänstföretag” så den jag pratade med kunde inte lyfta ett finger för att hjälpa mig mer än att skapa ett ärende och se till att jag blev uppringd dagen efter. Ringde de upp då? Nej, självklart inte!!!! Nu letar jag ny leverantör, ska bli sååååå skönt att slippa det här skämtbolaget.

 3. BRA GJORT! Extremt imponerande proffsig formulering!
  Jag har varit utan mail nu sen 4 :e september
  och eventuellt missat 2 affärer där det handlar om ett antal 1000-lappar.
  Svaret jag får är “vi jobbar på det” och inget mer.
  Jag undrar verkligen om dom “arbetar” under helgen!
  Har varit med om avbrott förr och alltid lika konstigt är att
  på måndagmorgon strax efter 09,00 funkar allt igen!?
  Aldrig mitt i natten, eller under helger.
  Jag har nu tappat 2 arbetsdagar och väntar fortfarande.

  Det är nog dags att leta upp annan leverantör IGEN!
  Kanske lika bra att sluta leta efter BILLIG.
  Man får väl vad man betalar för, antar jag.

 4. Intressant. Min Alltele-mail har också legat nere sen 4 September. Allteles websida är också nere. Annars har det inte varit så mycket problem.

  Fastighetsägaren har just dragit in kabel (comhem) i lägenheterna, så det finns ju ett alternativ om det skulle behövas.

 5. Nämen…! :) Först och främst stort tack för den underhållande och lärorika läsningen du bjöd på. Sedan så var det också värdefullt att få svar på varför både min och min frus mail har legat nere sedan fredag morgon (och dessutom drabbats av oförklarliga förseningar tidigare i veckan).

 6. Hoppsan, nu blev det tokigt när jag skrev i bloggen i namnet! Jag som är förvirrad! *ber om ursäkt* =)

 7. Ja, det var bra jobbat, men frågan är om det var värt 100 kr, jag menar all den tid du fick lägga ner på ärendet. Och om jag vore dig skulle jag inte ha fortsatt mitt abonnemang med dom. Bli inte förvånad om du får fler problem med dom i framtiden! När jag blir bränd så avslutar jag relationen och flyttar vidare så att säga. Alltele har ju på ett mycket klantigt sätt visat vad dom handlar om, och när man nu vet det, varför skulle man vilja fortsätta vara kund hos dom? Är det bara segern som du är ute efter?

 8. Jag förstår hur du resonerar, Shawn, men jag kan förklara hur jag tänker: när jag gick in i den här konflikten var mitt mål att få kompensation då den utlovade tjänsten inte levererades till mig. Efter många turer fick jag rätt och under tiden fick jag också ett ganska dåligt intryck av Allteles kundbemötande och kundtjänst.

  Men kompensationen var inte bara 100 kronor. Jag får “100 kr i rabatt under sex månader”, vilket gör att jag betalar 199 kr/mån för tjänsten. Efter att ha undersökt övriga leverantörers priser har jag kommit fram till att det är långt under närmaste konkurrent. Ska jag betala mycket mer hos någon annan, menar du? Vem är det då som lurar vem?

  Som jag vidhåller under hela min långa korrespondens med Alltele har jag inte upplevt några större problem med tjänsten, förutom de där olyckliga dagarna i maj. Att kundtjänsten har attitydproblem kan jag leva med. Och om det uppstår nya problem vet jag att det är möjligt att få kompensation – även om det tar lite tid. Nu kan jag bara hänvisa till det här ärendet (och att den här historien dyker upp som 3:e och 7:e googleträff vid sökning på deras företagsnamn) för att snabba upp hanteringen.

  Jag tycker inte att jag har sålt mig. Jag upplever det som att jag har ett visst övertag på min bredbandsleverantör.

 9. Tack för ditt svar Calle. Ja, vi får väl se hur länge alltele kommer att existera. Med deras “kudservice” och giriga attityd så förutspår jag att det inte rör sig om mer än ett par år. Önskar dig lycka till och att du inte får fler problem med dem.

 10. Mycket intressant information. Är idag kund hos Rixtelecom och är under process att gå över till AllTele. Hos Rix har jag aldrig ha väntat mer än ca10 min i telefon kö och fått mina problem lösta. Fick igår ett brev från Alltele att det är dags att flyttas över fullt ut. Jag ska då bli erbjuden “… alla förmånliga tjänster som AllTele har i sortimentet.” Det är säkert möjligt men jag är inte intresserad om inget fungerar. “… Som brukligt debiteras alla fasta avgifter kvartalsvis i förskott och rörliga avgifter i efterskott.” Som brukligt för AllTele ja inte för Rixtelecom. På deras hemsida läser jag även att de som många har spärrat port 25 vilket kan vara bra för de som INTE har antivirus på sin dator och så att de kan merförsälja sina emailtjänster. Men för mig som kör en egen email server är det inte lika roligt. Det blir inget med AllTele för mig. Hittat alldeles för många hemsidor som beskriver problem med Alltele. Tre månaders uppsägning är rena rånet tycker jag, men visst ger det klirr i kassan för dem.

 11. Vill bara inflika att mitt IP-Telefoniabbonemangt nyligen blev “såld” för andra gången, först från RixTelecom till Phonera och nu till Alltele.
  Sedan Alltele tog över går det inte längre att ringa till oss. Kundtjänsten är i stort sett oanträffbar och när jag äntligen fick tag på dom via telefon (dom svarar inte på Mail just nu verkar det som) så kunde dom inte svara på vad felet beror på. En tekniker skulle titta på det och återkomma.
  Nu sitter jag här ett par dagar senare och hoppas få tag på kundtjänst igen då det fortfarande inte fungerar.

  Fy och usch.

  TIPS. För er som jagar kundtjänst och får en “Tjejröst” som svarar, lägg på och försök igen, annars hamnar ni hos en tillfälligt inhyrd svarstjänst som bara kan ta meddelanden. När en “Killröst” svarar har ni hamnat rätt….sen är det bara att vänta 30-60 min.
  Misstänker att dom har lite problem med sina 30000 nya Phonerakunder som man köpt över. ;-)

 12. Läste just din “brevväxling” med Alltele!!!
  Som anhörig till en gammal moster som ringer med Alltele kan jag så väl sätta mig in i din situation!!
  Vet inte hur många gånger hon haft problem med sin telefoni- alltså inte själva telefonen, eller att autogiro inte fungerat – utan ledningar och det rent tekniska.
  Extra viktigt är det för gamla människor med trygghetslarm att telefonin fungerar!!!!
  Nu har jag ringt och mailat ett antal gånger sen i fredags em- och ännu har inte något hänt!!
  Inte ett enda svar på mina 5 mail………
  Tiden i telefonkön för att till sist få höra att man är inhysst och inte kan göra något är mer än lång………
  Frågan är vad som är rimligt???
  Är det rimligt att telefonin slutar att funger 5-6 ggr per år????
  Är det rimligt att vara utan trygghetslarm 5-6 ggr per år i nästan en vecka vid varje tillfälle- alltså drygt 30 dagar om året!!!!
  Visst vi har ordnat så moster har en mobil- men det är inte lätt för äldre att hantera en mobil alla gånger….
  Nu jagar jag hemtjänsten som får springa till moster ett antal extra gånger varje dag eftersom Alltele inte kan fullfölja sitt åtagande att se till att mosters telefon och trygghetslarm fungerar……..

  Självklart ska jag nu ta upp diskussionen med moster om att byta telefonleverantör- så här ska inte hon ha det!!!
  Otryggt och isolerat och helt ärligt , vi har annat att göra min man och jag än att jaga ALLTELE!!!

 13. klockren läsning och jag har samma med problem med alltele…helt omöjligt att få tag på dem och efter flera mail till dem, inget svar.

  Dags att byta till telia igen..visst det är dyrt men man sparar in det i längnden på telefonkostander till kundtjänst.

  Chers

 14. Hej!

  Mycket underhållande läsning. Jag har nu haft Alltele(hette nåt annat innan det blev uppköpt) i 1½år och större delen av den tiden har bredbandet varit felfritt och när det uppstått fel så har jag fått god hjälp från deras kundservice, men den har blivit sämre, längre väntetid med mera sen ett halvår tillbaka. Och på senaste tiden så har ju inte e-posttjänsten hos dem fungerat. När jag säger senaste tiden då menar jag sen flera månader tillbaka. Och deras svar är pinsamt, “de jobbar på det”. Som tur är, för min del, använder jag andra klienter utöver deras e-posttjänst, annars skulle jag förmodligen känna mig helt förlorad.

 15. Kära du.. du borde skaffa dig en hobby. Om du nu bråkar över tre dagar på det här viset så kanske du skulle skriva in dig på en rehabklinik för internetberoende. Du borde väl ändå inse att teknik fallierar ibland. Jag har läst igenom allteles allmänna villkor på deras hemsida och jag måste bara säga att de båda du pratat med där har helt rätt.

  du kanske skulle börja samla på frimärken istället eller bygga modellflygplan eller göra något annat istället för att gå och tro att du “Vunnit” över ett stort företag som alltele.

  De har riktlinjer att förhålla sig till och allmänna villkor, det avtal du faktiskt godkänt och tackat ja till, att luta sig mot. De finns där lika mycket för sig som kund som för det aktuella företaget.

 16. Internetberoende… Tja, jag tyckte i alla fall att det var obehagligt att inte ha tillgång till mejl och nätet under tre dagar. Du vet nog vad jag pratar om, Johannes. Trots allt är det ju du som sitter hemma framför datorn på en fredagkväll och kommenterar en främmande människas blogginlägg om ett reklamationsärende.

  Dessutom: jag “tror” inte att jag gick segrande ur den här striden. Jag är fullkomligt förvissad om att Alltele gick med på mitt krav på kompensation.

 17. Du tror inte att de gjorde så därför att de ville bli av med dig då. De kände kanske att de inte orkade föra en diskussion med en männsika som tar sig själv på alldeles för stort allvar.

  Och ja… jag sitter hemma framför datorn en fredagkväll, eftersom ungarna använder datorn övrig tid så… då får jag datorn när de gått och lagt sig… beroende? knappast! Jag skulle vara överlycklig om skitburken åkte ut genom vardagsrumsfönstret. Men å andra sidan skulle jag då inte fått det här goda skrattet.

  Dessutom är jag osäker på ifall den mailkonversation är den fullkomliga sanningen. Du kan ju klippa och klistra hur du vill. Det skulle vara kul att se den “verkliga” mailkonversationen. Det känns som om det saknas något i hela konversationen.

 18. Detta var rolig läsning, har själv haft problem med detta oseriösa pajasföretag. Första gången jag ringde till supporten hamnade jag i ett mellanläge där ingenting hände på 20 min jag la då på och ringde upp igen, efter ytterligare 30 min berättade jag om problemet och även att jag fått vänta i nästan en timme i telefonkö. Jag fick ett underligt bemötande:

  – Tror du vi sitter och rullar tummarna!? KLICK *tystnad*

  Kl var 17:50 på en fredag och enda möjligheten till support blev på måndagen. Förstå hur fantastiskt jävla maktlös och arg man känner sig efter att ha blivit klickad av en otrevlig supporttjej utan någon som helst anledning.
  Jag fick prata med henne igen på tisdagen och påminde henne om hennes lilla fadäs på fredagen och får då till svar att hon klickade mig för att jag var otrevlig.

  Förutom detta och ungefär 5 obesvarade mail och 3 olika instruktioner om hur abonnemanget skulle flyttas så tog det ganska exakt 8 veckor att flytta abonnemanget till min nya lya, givetvis var de tvungna att få 18 arbetsdagar på sig efter det att hemtelefonen blivit installerad…bland annat…

  Naturligtvis ska jag säga upp abonnemanget och slipper betala uppsägningsavgift. Det har även sagts att vi ska slippa en månads faktura men det litar jag inte ett dugg på.

  Ja just det kollade även upp hur snabb mitt 28 mbit adsl är – 4.97 ner och 0.7 upp. Har de ens 28 mbit? På hemsidan kan jag bara se 24 mbit som max.
  Dessutom finns det ingen support om adsl på kundtjänstsidan heller.

  !!!!!WARNING HÅLL ER BORTA FRÅN ALLTELE WARNING!!!!!!

 19. Detta var verkligen underhållande läsning, STOR eloge till dig Carl!

  Du för fram dina åsikter helt klockrent samtidigt som din svenska är oklanderlig och du skriver skiten ur tjejerna som bevisligen inte kan vara så välutbildade eller kunniga. När du refererade till “Sara Anderssom” vek jag mig av skratt.

  Det roliga i det hela är att denna tråd är bland de första man ser när man söker på “Alltele” vilket säkerligen de flesta potentiella kunder gör innan de väljer leverantör.. Man kan bara gissa hur mycket de förlorat genom detta.. Detta sagt, du bevisar att den lille människan vs det stora företaget har makt :)

  Som du själv säger, det viktigaste för företag idag är att behålla sina kunder, nöjda kunder gör genom word-of-mouth gratis reklam och ger trogna intäkter.

  Än en gång, tusen tack för intressant läsning!

  Mvh Elin

 20. Ack ja, ska man komma nånstans med dessa nätoperatörer måste man vara uthållig – även om det tar orimligt mycket tid. Jag har sedan flera år Glocalnet och är i stort sett nöjd. Men på sensommaren skar det sig. Glocalnet skickade ut en uppdatering av sitt s k säkerhetspaket (F-secure) som kraschade ett antal datorer. bl a min, som blev extra illa utsatt.

  Trots mångårig datorvana kunde jag inte lösa problemet. Bl a funkade inte Felsäkert läge etc. Avinstallera den felaktiga uppdateringen gick inte heller. Datortekniker måste anlitas och bekräftade att det var oväntat segt att få rätsida på felet.

  Jag krävde Glocalnet på de 500 kr som teknikern tog plus 180 kr för resan till verkstan samt några hundra – minns inte exakt – för allt besvär. Som svar kom ett brev från Kundservice att eftersom det var datorn som gått sönder, och den var inte Glocalnets, kunde det inte bli en enda krona i ersättning. Varken för återställandet eller övriga kostnader. Att det var Glocalnets program som orsakade att datorn inte fungerade låtsades man inte om.

  Det blev nytt brev till Glocalnet – nu hade även Konsumenternas tele- och internetbyrå kopplats in – den rekommenderas! Svaret än en gång detsamma: eftersom det var datorn som kraschade…

  Skam den som ger sig efter två avslag. Nästa brev resulterade i svar från en ny kontaktperson samt telefonsamtal från honom med beklaganden etc etc. Han hade ALDRIG hört talas om att Kundtjänsten i två brev nekat mig ersättning och lovade ordna saken. Resultat: betalning för reparationsfakturan plus 180 kr i resekostnader samt 300 kr för “sveda och värk”. Inte blev det nån timpenning precis men segrar kan ju som bekant vara dyrköpta…

 21. Jag lyfter på hatten och gratulerar till segern. Har haft ungefär samma fight med Glocalnet. Det slutade med ett par hundralappar i kompensation första månaden som jag klagade över de ständiga avbrotten på min internetuppkoppling, men sen var det stopp och jag sa upp abonnemanget till den 1:e oktober då jag gick över till Universal Telekom. Vilket visade sig vara ett uselt drag, för tre veckor senare har jag fortfarande inget internet. Univeral hävdar att det är fel på min utrustning – vilket det inte är (modemet är testat av butiken där jag köpte det, och det fungerar utmärkt) och nu har jag tröttnat på skiten, så jag mejlade dem för tre dagar sedan och gav dem en vecka på sig att fixa till så att uppkopplingen fungerar.
  Än så länge är det total radiotystnad. Märkligt att det är enklare att skicka ut Fuglesang i rymnden än att byta och få ordning på sin internetuååkoppling!

 22. Hej Calle, Du är fan helt jävla dum i huvet.

  Att det blev ett “lyckligt slut” beror ju självklart på att alltele hellre behåller dig än tappar dig, för en hundring!
  Alltså, vad tänker du med? Du har ju bara FEL FEL FEL LÄS DERAS JÄVLA MEJL FÖR FAN det enda du kåtar upp dig på är ju att gnälla och wajna som en jävla retard, åååh så dum människa…

  Nu har jag tagit ett djupt andetag och ska bara säga några sista saker. Jag och mina kollegor har lagt ut detta i fikarummet, och i skrivande stund så skrattar ett 30tal personer åt din idioti. Du vet säkert hur det är med roliga saker, de eldas på och jag har bland annat hört personer på ett område härma dig och haha ja det blev ett lyckligt slut här med till slut :) dumfan

 23. Ärligt talat tycker jag AllTele borde ha stått på sig. Du ställde ett orimligt kompensationskrav.

 24. Sakärendet tänker jag inte kommentera. Korrespondensen talar för sig själv, naturligtvis.

  Det som däremot fascinerar är attityden hos vissa kommentarer, i stil med att “företaget har alltid rätt”, och att deras “villkor” skulle vara ofelbara. Då en tämligen snabb genomläsning av korrespondensen visar att villkoren i själva verket är luddiga och öppna för tolkningar kunde inget vara mer felaktigt.

  Mycket glädjande att se konsumenter som står upp för sin rätt emellanåt. Det var en kille i Kalmar som var missnöjd med bemötandet han fick på en verkstad och skrev om det i sin blogg. Företaget valde i det fallet att JK-anmäla bloggaren. Det föll inte särskilt väl ut för företaget, vare sig juridiskt eller ur marknadsföringshänseende. Men det blev en ganska bra fortsättning på killens blogg.

  http://sjokapten.blogg.se/category/dackhuset-i-kalmar.html

 25. Gott jobbat!

  Har precis haft ett samtal med Sara Anderssom.

  jag har försökt att säga upp mitt avtal med AllTele.
  jag råkade vara lite för snabb i tangeterna andra gången jag var i kontakt med dem och skrev “2” istället för “@” så min mailadress blev ju fel vilket innebar att AllTele inte kunde svara.

  Tänk om jag läst din blogg tidigare…
  – “Jo jag vet att jag skrev fel i mailadressen , men snälla Sara Andersom (med betoning på m), ett så enkelt fel kan ju vem som helst göra.

  Nåväl, nu är jag inte kund hos dem längre.
  Skönt.

 26. Förstår inte hur folk som ingår ett avtal (och inte läser igenom det) kräver så mycket och i det här fallet (som redan är påpekat, överdrivet stor kompensation).

  Dom följde avtalet du ingått, du försökte att kringgå det. Förväntar någon sig att det inte blir problem? Men som vilken barnunge som helst tjatade du dig till en gruppledare och fick dina 100kr, var det värt besväret? Hur mycket irritation och tid la du inte ned för dessa småpengar?

  Istället för att verka för en förändring för alla vi som är kunder, verkade du för att egoistiskt dricka knappa 2 öl på krogen. Hade det inte varit mer att skriva om hur AllTele vägrat specificera avtalet?

  Barnsligt och pinsamt från din sida, bångstyrigt men tillslut medgivande från AllTeles sida. Ungefär same_same i mina ögon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *