Betalningsobenägen VI

Det blev hemskt tyst från Alltele efter mitt senaste mejl men för någon dag sedan låg ett brev på hallmattan. Det innehöll endast den här. Inte ett ord. Ingen förklaring. Bara en kreditfaktura på mina 100 kronor.

Jag ser brevet som en delseger. Däremot vet jag fortfarande inte om jag fortfarande är kund eller vad som händer. Det hade varit lämpligt med någon sorts kommunikation i samband med att brevet skickades till mig. Samtidigt har jag noterat att det kommit fler fakturor på mitt e-girokonto. Allt detta tvingade mig att fortsätta korrespondensen med Sara och Johanna på Alltele.


From: “Carl Stångberg”
To: adsl@alltele.se
Sent: Wednesday, August 13, 2008 9:54 PM
Subject: Fw: [alltele.se #121882] Min faktura

Hej Sara och Johanna,

Nu är jag förvirrad. I mitt senaste brev försökte jag avsluta abonnemanget hos Alltele och hade förväntat mig någon form av bekräftelse eller åtminstone respons. Istället har ni fortsatt att skicka ut fakturor (med nummer 21915008 och 21926117) som jag väntat med att betala, fram till vi får någon ordning på vilken status mitt ärende har. Påminnelseavgiften som ni dessutom påfört den ena fakturan tolkar jag som en lätt provokation, som jag dock väljer att inte notera.

Förvirringen minskade inte av att jag nu har erhållit en kreditfaktura (nummer 21944893) på -100 kronor som rör fakturan med nummer 21892625 som vi tidigare diskuterat. Det står “kompensation” i specifikationen; något som ni två klart och tydligt förklarat för mig att det inte kommer att bli tal om. Det var i alla fall det senaste beskedet från er och var också anledningen till att jag valde att säga upp abonnemanget. Det fanns inget följebrev till kreditfakturan och vad den egentligen innebär är för mig därför fortfarande oklart.

Är jag fortfarande kund hos er? Jag får aningen dubbla budskap när det gäller huruvida ni vill ha kvar mig eller bli av med mig. Dessutom undrar jag varför ni har slutat att kommunicera med mig och istället väljer att skicka fakturor och kreditfakturor utan förklaringar. När jag ringde för att reda ut det hela, hamnade jag i en telefonkö som jag stod i tills jag inte hade tid längre. Den kommunikationsvägen var inte heller bra.

Så här kan vi inte ha det.

Hör av er, Sara och Johanna. Hör av er.

Hälsningar

Carl Stångberg, tidigare kundnummer 405625


Läs också det lyckliga slutet >>

3 thoughts on “Betalningsobenägen VI

 1. Win!

  Helt osökt bara stumblade jag in på denna blogg (efter att först ha sagt upp mitt sprillana nya abonnemang hos comhem) då jag letade ny internetleverantör. Intressant.

 2. undrar om alltele verkligen godkänner att du kränker dem på det här viset. Jag tycker du borde vara glad att de faktiskt gick dig till mötes. Det har de ingen anledning till. De kunde lika gärna sagt åt dig att det bara var att byta om du inte var nöjd!

  Och att vägra betala fakturor… det vet väl vilken normal människa som helst att man inte gör. Då är man ju riktigt jävla korkad. Då riskerar man att dra på sig inkassokostnader och för den delen kronofogdehelvetet. Dessutom brukar villkoren ange huruvida man har rätt till kompesation eller inte. Det är inte du som sätter de gränserna. Det är Alltele, eller vilket företag det än nu är. Det är de som skriver villkoren som du accepterar eller inte godkänner. Att sen komma att säga att nej.. jag godkänner inte det här… det är lika korkat det. det är som att skriva på ett avtal man inte har läst… fast det kanske var just det du gjorde? … i så fall väldigt korkat det också.

 3. Hej Björn!

  1. Jag är nöjd och glad! Jag ber om ursäkt om du tagit illa vid dig av min korrespondens med den stora internetleverantören. Jag insåg inte att privatpersoner skulle komma att känna sig kränkta av att jag reklamerade en tjänst som jag inte var nöjd med. Förlåt.

  2. Om jag inte godkänner en faktura är det en självklarhet för mig att inte betala den. Men du har rätt i att det föreligger en risk att ärendet dras till inkasso, varför det är ytterst viktigt att ta kontakt med inkassoföretaget och berätta att det föreligger en tvist. Då kommer inte fler merkostnader att uppstå. Att föra en dialog med de inblandade parterna är en förutsättning för att vägra betala fakturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *