Betalningsobenägen V

Alltele skickade alltså fram en ny paragrafryttare som jag skulle kämpa emot. Istället lade jag om taktik lite. Vi får se hur det här hanteras.


From: “Carl Stångberg”
To: adsl@alltele.se
Sent: Tuesday, July 22, 2008 9:13 AM
Subject: Re: [alltele.se #121882] Min faktura


Hej Johanna,

Det som förvånar mig mest i det här olyckliga ärendet är att du och Sara inte är mer angelägna att ha mig kvar som kund. Det är bara att se efter hur ofta jag ringer och belastar kundsupporten och hur ofta det är problem med att få mig att betala räkningarna, för att konstatera att jag har varit tämligen lönsam för er. Med e-fakturalösningen har det varje månad varit säkra intäkter direkt in i Alltele. Det bör vara på oss befintliga kunder som ni drar in pengar, inte på kostsamma nyinstallationer hos nya kunder. I sammanhanget tycks 100 kronor vara en futtig summa.

Det som förvånar mig näst mest är att ni inte har ett bättre avtal skrivet med era “två stycken olika leverantörer”, som uppenbarligen kan stänga av kopparledningen under flera dagar utan att ert företag har rätt till någon som helst ersättning. För mig låter det obegripligt. Det kan väl inte vara så att kompensation trots allt har utgått till Alltele, som ändå vägrar att låta kunderna få del av den?

När jag nu säger upp mitt abonnemang hos er, tycker jag att historien kunde ha fått ett mycket lyckligare slut. Dock vill jag tacka för den tid (flera år minus tre dagar) som tjänsten fungerat exemplariskt. Dessutom har det varit lätt att installera modem och mjukvara och de få gånger jag pratat med någon norrlänning på kundsupporten har problemen blivit snabbt lösta. Däremot ser jag som sagt en viss förbättringspotential i ert övriga kundbemötande och synen på kompensation när ni faktiskt inte har levererat det ni lovat.

Med vänlig hälsning

Carl Stångberg, tidigare kundnummer 405625

Följ den spännande fortsättningen >>

6 thoughts on “Betalningsobenägen V

 1. Härligt Carl!

  Har haft precis samma driftstörningar ett par tillfällen varje år, oftast fredag – måndag, dvs under veckosluten när man som mest behöver bredbandet för att kunna betala räkningat etc. Mitt bredbandsbolag Phonera har precis blivit uppköpta av Alltele. Googlade in på Alltele och hittade din fantastiska e-postväxling med Allteles kundtjänst. Som sagt mitt bredband var nere från i fredags till och med måndag förmiddag av precis samma skäl som Alltele svarat till dig. Jag kanske borde köra med samma argumentation som du gjorde. Till vilket bolag har du nu bytt? Har du upplevt några driftstörningar med ditt nya bolag?

 2. Hej Carl!

  Jag är imponerad att du lyckats få något svar från Alltele. Själv har jag IP-telefoni hos dem, tidigare kund hos Rixport80 som fungerade utmärkt, och nu har jag inte haft någon telefon på 10 dagar. Har mailat dem x antal gånger utan svar och att ringa dem är ännu värre då det tar minst 40 minuter att komma fram. eftersom jag inte har någon telefon så är det svårt att få tag på dem, kan tyvärr inte låna andras telefoner hela tiden.

  Till nästa gång du får något problem med en faktura så ska du bestrida den tills problemet är löst. Om du gör det så kan de inte påföra någon påminnelseavgift eller skicka till inkasso eller liknande.

 3. Hejsan
  Har upplevt detta problem inte bara genom All tele utan från början med något som hette RIX telefoni sedemera uppköpta av Alltele den samman-lagda tiden som tjänsten har fungerat genom åren är ca 45% av tiden det är naturligtvis min lathet som gjort att jag inte har åtgärdat detta innan men efter den sista vändan när dom iofs mycket förtjänstfullt erbjuder sig att dela upp fakturan på 2 betalningstillfällen efter som dom säger sig normalt inte fakturera per kvartal. Men eftersom jag alltid betalat per kvartal så ställde jag mig något frågande Och besvarade naturligtvis mailet i min
  värld en självklarhet Men döm om min förvåning när jag får ett brev från Inrum justitia där dom kräver mig på betalningsbeloppet uppdelat på 2 tillfällen Märk väl att jag redan på förfallodagen betalat den utställda fakturan men nu ska dom nog få se på f*n

 4. Puh! och jag som NÄSTAN var på väg att byta till dom, tack för tipsen!

 5. Jag hade tidigare Rix och hade inga problem med dem var tvärtom nöjd. Sedan kom Alltele. Min telefon har strulat konstant sedan dess + andra problem där de skickat räkning till inkasso fastän jag hade betalt så fort jag fick påminnelsen och de vägrar ta bort avgiften till inkasso och det senaste är att jag hade anmält flytt via telefon men nu påstår de att jag inte anmält någon flytt utan bara fick info via telefon och att jag måste göra det via hemsidan. Så nu är det hejdå Alltele och välkommet något annat bolag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *