Söt frukost

Jag hann inte (orkade inte) gå och handla mat igår kväll och hade ingen frukost hemma. Därför blev det i morse ett “frukostpaket” på den från jobbet närbelägna restaurangen. Det innehöll

 • dubbelmacka med leverpastej
 • liten drömyoggi
 • liten Bravo juice

När jag satte i mig det här vid åttatiden måste jag ha fått i mig något halvkilo socker. Sötad fruktyoghurt och juice måste vara bland det onödigt sötaste som finns. Särskilt när “juice” betyder 30 procent juice och resten vatten och tillsatt socker. Det var som att äta godis. Till frukost.

Fy. Till nästa vecka (för på fredagar bjuder Företaget på frukostmackan) är det jag som ser till att ha ett mer välfyllt kylskåp. Nyttigt bröd med nyttigt pålägg. Och te med mjölk.

Jag hoppas nu innerligt att Intresseklubben noterar detta.

10 thoughts on “Söt frukost

 1. Pennan glöder ;) Med tanke på att jag tycker att croissanter och scones är bra frukostmat så kan jag väl inte riktigt sätta mig in i din situation. Ibland brukar jag avsluta mina frukostar med glass, du gillar ju glass så vad tycker du om det?

 2. Jag vet inte riktigt hur jag blivit uppfostrad eller varför det blev så här, men jag tycker att frukosten inte nödvändigtvis ska vara god – den ska vara nyttig. På vardagar alltså.

  Någonting i mig säger stoppåbelägg när jag försöker äta socker på morgonen. Det känns så fel. Efter lunch har jag inga hämningar, men just att börja dagen på ett så “dåligt” sätt… Att äta hotellfrukostar flera dagar i följd är inget jag brukar må bra av.

  Glass till frukost är därför inget jag skulle gilla. Det är konstigt, eftersom jag annars tycker att glass hör hemma i samtliga sammanhang. På jobbet ryktas det om en thailändsk restaurang som erbjuder obegränsat med glass till efterrätt på lunchen. Jag vill gå dit, äta sparsamt med lunch och sen gå lös på glassen. Hittills har det inte blivit av, men jag längtar.

 3. Oj det låter intressant, förutsatt att det är bra glass så klart.

  Men är det inte bäst att ta onyttigheterna på just morgonen för då har man ju hela dagen på sig att förbränna dem?

 4. Äter jag söta saker till frukost hamnar jag i en spiral där jag hela tiden vill ha sockriga saker resten av dagen.

  Samtidigt så tycker jag att godis/socker/osv är som godast just på morgonen.

  Just nu tycker jag dock att råggröt är det godaste att äta på morgonen.

 5. Jag håller nog med Maria här: om jag skulle börja dagen med något sött, tror jag att den skulle fortsätta med ett konstant behov av sötsaker. Det kan jag gott vara utan.

  Däremot tycker jag att sötsaker är godast på kvällen, vilket är olyckligt med tanke på att jag sen går och lägger mig helt utan möjlighet att förbränna kalorierna.

 6. Ja jag är väl en riktig sockerjunki, dagen börjar och slutar med cravings. Jag borde nog börja i sugar junkies anonymous…

 7. Apropå efterrätt till lunch: varje torsdag kan man äta pannkakor här i Frösunda. På restaurang HP har de dessutom inget krav på att man ska äta ärtsoppa först; det är alltså fullt möjligt att äta någon av de andra rätterna.

  Idag åt jag därför schnitzel med stekt potatis, sås och grönsaker. Sen åt jag pannkakor med sylt och grädde. Rent kalorimässigt behöver jag nog inte äta mer nu. Den här veckan.

 8. Yum, på den gamla goda tiden kunde man äta pannkakor på konstfack varje torsdag, billigt billigt, och man fick ta hur mkt sylt och grädde man ville. Ah those were the days…

 9. Men jag kommer aldrig förstå mig på amerikanarna som äter pankisar (med sirap!) till frukost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *