Betalningsobenägen IV

Jag knäckte visst Sara Anderssom, så Alltele har nu skickat fram en ny soldat i kriget mot mig. Jag räds er icke! One down – a hundred to go!


From: “Johanna Wiklund – AllTele”
To: carl.stangberg@telia.com
Sent: Wednesday, July 16, 2008 11:06 AM
Subject: [alltele.se #121882] Min faktura

Hej Carl,

Sara är på semester så jag har tagit över detta ärande.

I de allmänna villkoren hänvisar vi till:

1.5 Vissa av Allteles tjänster tillhandahålls via andra operatörers nät och/eller genom transmissionsförbindelser från andra operatörer. Eventuella avbrott eller störningar i nämnda nät och förbindelser ansvarar inte Alltele för. Alltele ska dock skyndsamt påtala felet och begära rättelse hos berörd operatör.

När det gäller ADSL via kopparledning så går vi genom två stycken olika leverantörer. Detta problem uppstod hos en av dom och det var inget som vi kunde göra för att lösa problemet här hos oss. Vi anmälde felet till den berörda leverantörer som vidtog åtgärder. Detta var alltså utanför vår kontroll.

Punk 9.4 som du hänvisar till är vid upprepande väsentliga fel. Detta var inte ett problem som vi hade haft tidigare utan det var en driftstörning som höll i sig i 3 dagar. Det står även i denna punkt (ifall kompensation ska utbetalas):
“Alltele ansvarar för kompensation i form av nedsättning av avgiften. Allteles ansvar för kompensation och ersättningar är dock begränsad till 50 % av den för tiden för driftstörningen erlagda avgiften. Kunden äger inte rätt till någon annan form av kompensation från Alltele”.

—————————
Finns ytterligare frågor ni vill skicka oss per e-post, ber vi er fortsätta dialogen i det aktuella e-postmeddelandet, då detta möjliggör effektivare hantering.

Med vänlig hälsning
Johanna, AllTele Kundservice


Att de nu har lagt ned så mycket tid och pengar för att slippa ge mig hundra spänn och på så sätt behålla en annars nöjd kund. Det är fascinerande.

Självklart inser jag att slaget vid det här laget bör anses förlorat och att en fortsatt diskussion riskerar att hamna i kategorin “rättshaveri”. Men jag har semester och (precis som övriga rättshaverister) alldeles för mycket fritid för att ha lust att släppa taget. Ett litet tag till kan jag gott hålla på; någonting måste jag fylla upp min blogg med.

Följ den spännande fortsättningen >>

7 thoughts on “Betalningsobenägen IV

 1. “Att de nu har lagt ned så mycket tid och pengar för att slippa ge mig hundra spänn och på så sätt behålla en annars nöjd kund. Det är fascinerande.”

  Där slog du rakt på spiken! Det är just det som är så enormt förbryllande att dom oförskämt slåss till det sista även för små belopp, och därmed riskerar att förlora hur många kunder som helst i längden. Resultated kommer ju bli förödande för dom i slutändan! Är dom så blinda att dom inte inser det? Var är det för idioter som styr Alltele – dom håller ju på och spika ihop sin egen gravkista! Pengarna dom går miste om genom att förlora så många missnöjda kunder är ett berg i jämförelse med den lilla sandhög av kompensationspengar de hade kunnat betala ut till sina kunder. Alltele kommer att gå under om högst några år om dom fortsätter med den här stilen!

 2. Jag har lämnat Alltele i dagarna efter att vi haft i stort sett alla problem man kan ha sedan vi blev överförda från Rix. Jag kan förstå varför de inte vill lämna 100 kr i kompensation. Det lär ha strulat lika mycket för alla och 100 kr * 30000 kunder från Rix * 0,8 (moms) ger 2400000 kr.

  Skitbolag.

 3. Återigen: ditt föreslagna avdrag på 33% är orimligt stort för en 10% störning. Vad hade du väntat dig?

 4. Jag är benägen att hålla med Kjell hela vägen i hans resonemang. Dessutom är det otroligt lustigt att man sitter och lipar över att Alltele lägger ned så mycket tid på såna här ärenden, när du själv sitter och gör exakt samma sak. Ärligt talat så skulle jag nog, precis som Kjell antyder, våga påstå att du kostat dom långt mycket mer än 100 kronor under hela den tid som du suttit och gnällt över den här fjantiga struntsumman som du dessutom godtyckligt plockat bort från fakturan själv, INNAN någon överenskommelse överhuvudtaget har ägt rum. I synnerhet så har du upptagit dyrbar tid, som Alltele kunde ha använt för att hjälpa andra kunder istället – och som faktiskt behöver hjälpen betydligt bättre än en hysterisk rättshaverist. Att dessutom sitta och böla över detta i en blog tyder på att något inte står riktigt rätt till, med uppmärksamhetsbehoven. Kunden har alltid rätt, till varje pris? Nej, kunden har inte alltid rätt och det tycker jag nog att Kjell har fått fram rätt bra här. Det som således förvånar mig mest, är att de inte sparkade ut dig som kund mycket tidigare. Då hade dom åtminstone vunnit något på det.

 5. Tre dagar kan ju knappast vara likvärdigt med 100kr. Varför ska du aktivera kundtjänsten på ett nonsensärende? Det straffar ju bara reseten av Alltele-kunderna. Onödigt..

 6. Håller med föregående, kunder som beter sig så vill inget företag ha att göra med. Det gör varken mänskligheten eller Sveriges ekonomi särskilt gott att sprida irritation vidare som en löpeld. Vad hade en rimlig ersättning varit? 30kr? är det ens värt att bråka om? Begär du ersättning varje gång bussen eller tåget är sen(t) också? Onödigt…

 7. Ha ha, ge dom jävlarna bara! Detta är det största blufföretag som jag varit utsatt för… Bra att bloggen dyker upp som nummer tre när man söker på alltele, kan dom lätt ha, svårt att få nya kunder när baksidan visas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *