SMS-ter

Söndag

Meddelandet till min mobil var först totalt obegripligt för mig. Nog för att Far brukar vara lakonisk i sina sms, men nu förstod jag faktiskt inte vad det var han svarade på.

Jag gick in och började läsa vilka meddelanden jag själv skickat på sistone. Så gick det upp för mig. För några dagar sedan hade jag berättat att jag hade vattnat föräldrarnas blommor och i förbifarten undrat när de tänkte komma hem från Stångberget.

Söndag. Förstås.

Min Far har en stor benägenhet att ha sin mobil avstängd, “jag är ju på semester”, och sms-kommunikationen är därför inte den säkraste. Ofta hinner inte meddelandet fram innan både min och hans operatör har tröttnat och slutat lagra det. Vid det laget har vi ändå hunnit avhandla innehållet på något annat sätt.

Likadant nu. Vi hade ju pratat i (fast) telefon om både blomvattning och återfärd. Så varför svarade han över huvud taget på meddelandet? Han måste ju tro att jag var väldigt förvirrad som skickade ett sånt sms efter att jag redan fått svar under vårt samtal. Fast det egentligen var före.

Kanske ville han bara visa upp att han kan skicka sms även med sin nya telefon (för en person som byter modell vart tionde år, kan en telefon vara “ny” väldigt länge). Kanske ville han klargöra exakt vid vilken tidpunkt han och Mor skulle vara tillbaka i Hammarbyhöjden.

Söndag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *