Bidragshyckleri

Med risk för att bli lite politisk här, undrar jag vari hyckleriet ligger i att en person följer det system som den lever i. Man kan vara en stark anhängare av vänstertrafik och högre skatter, men ingen tycker väl att man hycklar bara för att man kör på höger sida och betalar skatt enligt deklarationen.

Det blir väldigt knepigt om alla bara får utnyttja de förmåner som de helhjärtat stöder. Även om jag råkar säga något negativt om Öresundsbron tycker jag att jag ska få använda den.

Vi har här att se fram emot en väldigt farlig utveckling om endast väldigt positiva personer, som tycker allt är jättebra, ska få ta del av samhällets godbitar. Men det kan ju vara ett bra sätt att tysta regimkritiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *