John Tucker Must Die

Jag har nyligen sett en hel del åttiotalsfilmer och då konstaterat “vad skönt att det inte görs såna här filmer nuförtiden”. Men efter att ha sett “John Tucker Must Die” inser jag att sån här smörja fortfarande (2006) produceras. Det är en klassisk high-school-film med alla John Hughes parametrar, som utanförskap, popularitet, grupperingar, kärlek, vänskap, hämnd och några till.

Med skådespelare som Brittany Snow (från serierna American Dreams och Nip/Tuck), Jesse Metcalfe (Desperate Housewives), Sophia Bush (Nip/Tuck och One Tree Hill), samt Ashanti (en sångerska, tror jag), är det en vacker skara såpamänniskor som är med i filmen. Men ärligt talat är det väl ingen av dem som är någon lysande aktris eller aktör. Och inte får de direkt någon hjälp av manuset.

Handlingen är enkel: framgångsrik kille dejtar i smyg tre tjejer samtidigt, utan att de vet om varandra. När de får reda på falskspelet vill de hämnas och utser därför en fjärde att krossa hans hjärta. Ungefär så. Manuset innehåller också scener med underkläder, matkrig, cheerleading, omklädningsrum, kvarsittning, Chemistry och allt som hör den amerikanska skoltiden till.

Något som stör mig är den ogenerade produktplaceringen; hur mycket Coca Cola (light) är det rimligt för människor att sätta i sig under en begränsad period och varför sparar de tomburkarna i bakgrunden av scenografin? Ska man produktplacera ska det ske diskret – det här är bedrövligt uppenbart.

Förmodligen ingår jag inte i målgruppen för den här tjejfilmen. Kanske hade jag uppskattat den mer om jag kunde relatera till de frågor som den tar upp, om jag insett attraktionskraften hos Jesse Metcalfes bara överkropp (förekommer i hälften av scenerna) eller om jag uppfattat något roligt i skämten. Men jag är inte säker.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *