Grannkändis

Far ringde mig på hemtelefonen igår kväll. När den ringer är det nästan alltid han eller Mor som är i andra änden. Annars är det någon försäljare och då svarar jag inte. Hela grejen med fast telefon är ganska överskattat; det är ju ingen som ringer mig och själv använder jag den mest när jag ska stå i telefonkö.

Hur som helst. Jag tror inte att det fanns något egentligt ärende i luren på andra sidan. Föräldrarna skulle åka och hälsa på Farmor och jag skulle slippa vattna blommor den här gången. Jaha. I mitt liv hade det inte hänt mycket sedan vi talades vid senast och jag hade förtvivlat svårt att komma på något att säga. Men så hörde jag hur Far kom på något. På väg hem från Stångberget hade nämligen Mor sett en såpakändis (skådespelare i dramaproduktion på SVT) i Hammarbyhöjden där de bor. “Ja, precis här utanför vårt hus!”.

Far lät uppspelt när han berättade att han sett kändisen gå in i huset bredvid. Och så hade han, utifrån seriens och rollfigurens namn, sökt på nätet för att få fram skådespelaren. Efter det hade han kollat på Eniro för att få fram adressen, men bara fått träffar i Örebro. Därför hade han begett sig till grannhuset och läst bland namnen över de boende. Visst var det han! Kändisen! Så nu bor mina föräldrar grannar med “Lennart” från SVT Dramas “Leende guldbruna ögon”.

Jag sa lite torrt att jag utifrån den här historien kunde konstatera att det inte hade hänt så mycket för mina föräldrar heller på sistone. Far skrattade. Men där fanns en viss stolthet över de tekniska kunskaperna, “nätet är fantastiskt”, som jag hade svårt att ta ställning till.

Å ena sidan är det ju positivt att han kan hantera moderna IT-verktyg, men å andra sidan vet jag inte om den här sortens stalkingbeteende ska uppmuntras. Om han får nys om sajter som Ratsit och Flashbacks forum kan utvecklingen bli obehaglig. Snart kanske han startar en blogg eller en kändissajt. Jag tycker inte riktigt om det.

2 thoughts on “Grannkändis

  1. När man inser att efter alla år av försök att få ens föräldrar att ibland våga trycka på ‘ok’ i en popup utan att ringa och fråga vad som ska göras – helt plötsligt, ringer och inleder med “Jo jag läste på msn att du….”.

    backfire…?

  2. Det är som om föräldrarna skulle dyka upp helt oannonserat på den lokala fritidsgården. Inte okej. Vi bör alla hålla oss till våra egna områden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *