Stjärnflykt

“Men är inte det där Holmen?”, tänkte jag och började bläddra i matchprogrammet. Högerbacken i bortalaget på Grimsta IP såg så välbekant ut. Jodå. Nr 2. Peter Holm spelar numera i Enköpings SK. Han är ett år yngre än jag och för en herrans massa år sedan tränade han med oss sextonåringar några veckor. Och så fick han spela SM-finalen (P16) för oss senare på hösten.

Jag minns honom inte som någon särskilt sympatisk kille. Han var så där ung och kaxig som man ska vara för att komma någonstans. Målmedveten. Inte otrevlig men lätt arrogant. Nu har han säkert mognat och är nog en trevlig prick, men då var det inte någon jag valde att umgås med. Ändå sände jag honom en tanke av tacksamhet från läktaren på Grimsta. För det bästa han gjorde för mig säsongen 1996 var att byta klubb.

Tillsammans med en rad andra talanger lämnade han Brommapojkarna inför säsongen 1997: Nils-Eric Johansson gick till AIK, liksom Daniel Hoch och Benjamin Kibebe. Till Hammarby försvann Peter Holm och Benyam Seyoum och Joel Riddéz värvades av Spårvägen. Det var som att alla helt plötsligt skulle iväg. BP brandskattades, men för mig var det bra. Det var spelarflykten som till stor del gjorde att jag över huvud taget erbjöds en plats i juniortruppen.

Tänk hur annorlunda mitt liv hade tett sig om alla stjärnor stannat kvar. Eller… Nej, det hade nog inte spelat någon roll, men på något sätt är det dem jag har att tacka för ett par spännande säsonger som junior i BP. Holm gjorde förresten hyggligt ifrån sig åren runt millennieskiftet och var med och tog riktigt SM-guld med Hammarby 2001. Men sen dess tror jag att det gått stadigt utför och efter några klubbyten ligger hans nuvarande lag sist i Superettan.

Annars är det kul att det har gått bra för stjärnorna som valde att spela i andra juniorlag än Brommapojkarnas. Det var hyggligt av dem att inte ta min plats i anspråk, så jag unnar dem all framgång. Och vi som stannade kvar i BP klarade oss faktiskt okej utan dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *