Brottarbrallebröder

Det är ingen hemlighet att jag är lite fascinerad av Martin Lidberg. Jag har fortfarande lite dåligt samvete över att jag som publik/jurymedlem inte röstade på honom i “Kockduellen” (nu vann han duellen ändå, men knappast tack vare mig) och gillar att han bjuder på sig själv i alla möjliga sammanhang.

Därför kan jag inte bestämma mig om den här nyheten är knasigt skojig eller djupt tragisk. Jag undrar om det verkligen är sant att man kan hyra en brottare till… ja, till lite vad som helst. Men visst är det sant och jag vill både skratta och gråta.

Jag häpnar över de olika förslag, för att inte säga utstuderade koncept, som brottarbröderna har brainstormat fram:

“Martin presenterar sig snabbt som världsmästare i brottning och förklarar sen att dina vänner har anlitat honom för att brottas med just dig. Martin har med sig en brottartrikå som personen i fråga får sätta på sig. Sen börjar matchen i ett ångande tempo.”

eller

“tänk att få gå en rolig sumo match med roliga sumodräkter mot någon av bröderna Lidberg”

Är folk verkligen så förtjusta (som jag) i Martin Lidberg? I så fall kan jag förstå vissa delar av det här. Jag kan också förstå att hans flickvän Cissi Ehrling är en uppskattad danslärare på diverse tillställningar. De har ju båda varit exponerade i både kvällspress och kvällsteve och verkar ha njutit av varenda sekund. Och Cissi verkar vara duktig på det hon gör.

Men Jimmy? Brorsan Jimmy är ju bara “brorsan till Martin Lidberg”. Han är visserligen en mycket kompetent brottare, men vem vill anlita en mycket kompetent och mycket okänd brottare för en svensexa eller kickoff? Förmodligen är Jimmy anledningen till mitt obehag inför denna märkliga företeelse. Koncept som “kändis-bartender” bygger på den första delen av ordet: mycket kändis och lite bartender. När Jimmy inte är känd återstår väl bara en brottare som ska vara entertainer. Desperationen över att försöka få lite av nästan-kändisen Martins ljus på sig är så tydlig.

Fast det kanske kan funka. Bli alltså inte förvånade om det kommer ett par brottare på min nästa födelsedagsfest. Då har jag inte kunnat hålla mig borta från att anlita dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *