Stäng av

Nuförtiden finns det på alla allsvenska matcher en enormt stor bildskärm som visar matchen, med matchklocka, statistik och repriser. Dessutom får man se målen från andra matcher så fort de görs. På Råsunda sitter skärmen mitt på den västra läktaren – mitt emot de kanske mest hängivna (sittande) AIK-fansen på den östra.

När AIK mötte GAIS för ett par veckor sedan spelade hemmalaget förvånansvärt trögt i början. Däremot gjorde lokalkonkurrenten Djurgården mål redan efter 9 minuter i sin match. När målet visades kom det ljudliga suckar från publiken. Suckarna var ännu ljudligare när Djurgården bara 4 minuter senare utökade sin ledning.

AIK fortsatte att ha förtvivlat svårt att skapa chanser och frustrationen växte. Passningsspelet var inte bra och det hände nästan ingenting. Då gjorde Djurgården 3-0 borta mot Öster och suckarna byttes mot svordomar. När bildskärmen två minuter efter detta visade hur Hammarby tog ledningen mot Gefle, blev det först nästan tyst. Sedan fick någon på Östra nog. För att nå ut i en publik på 20.000 måste man skrika ganska högt, men denna AIK-anhängare hade inga problem att höras när han ropade: “Kan ingen stänga av den där j-vla teven!?”.

Det var roligt. Men AIK repade sig, bytte in “3 poäng” Boateng och vann så småningom med 2-0. Så historien slutade lyckligt trots allt.

3 thoughts on “Stäng av

  1. Haha! Haha! Mycket roligt. Låt mig gissa att det var du som skrek. Man brukar höra sig själv då. Om det är du som skriker alltså. Då hörs jag. Man kan höra vad någon ser.
    Tack för mig

  2. Hur går det med uppdaterandet?
    Här ska klagas. Skämmes. Ha en blogg och inte uppdatera.

  3. Nej, det var inte jag som skrek. Det fascinerande var att mannen hördes så väl, trots att han befann sig på så långt avstånd från mig.

    Jag kan ha missuppfattat syftet med blogg. Jag tänkte skriva något när jag har något att berätta. Inte oftare än så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *