Läsarsiffror

Enligt Orvestos räckviddsundersökning, som mäter antalet läsare för olika tidningar, har kvällstidningarnas siffor gått ned kraftigt sedan året före. Aftonbladet har minskat läsekretsen med 72.000 och Expressen med 50.000. Vad kan orsaken vara? Kanske kan svaret stå att finna i det redaktionella. Expressens tre huvudnyheter (översta tre rubrikerna på http://www.expressen.se) den 29 maj var:

Pojke föddes med tre armar

Statsministerns far fick brev med mystiskt pulver

För fet för att kremeras

Men svaret är nog inte så enkelt. För Expressens nätupplaga ökar och har idag 186.000 fler läsare per dag än förra året. En möjlig orsak kan vara att folk inte vill betala för skräp, men inte har något emot att konsumera det. Eller så är medieklimatet och situationen komplex. Ja, så är det nog.

One thought on “Läsarsiffror

  1. Nä, jag tror att fler än jag själv läser skräp men vägrar att betala för det. Tror det kan vara så enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *