Nyhet 2

Jag tror minsann att det har hänt igen. I början av veckan skrev brittiska Daily Mail om att lotterivinnaren Luke Pittard hade gått tillbaka till sitt jobb på McDonalds, trots att han nu är mångmiljonär. Inte långt därefter snappade Dagens Industri upp nyheten och översatte den.

Idag är det söndag. Och på Aftonbladet.se läser jag

vann

Jag menar inte att det spelar någon roll när en sådan här artikel publiceras; innehållet är av anekdotisk karaktär och kunde lika gärna ha inträffat förra året eller när som helst. Om Aftonbladet hade haft monopol på nyheter kunde tidningen ha valt när och hur saker skulle få allmän kännedom. Ingen skulle tycka att det var märkligt att det dröjde en vecka innan lottovinnarens livsöde fick publicitet i Sverige.

Men nu råder en stor konkurrens på marknaden och informationsflödet är enormt. Det är därför svårbegripligt att Aftonbladet uppenbarligen inte kollar om exempelvis Dagens Industri har skrivit om saken tidigare, innan de själva publicerar. Intrycket blir nu att Nordens största nyhetssajt, alltid först med det senaste, drar gamla historier för läsarna. Ganska kul för mig, men knappast för tidningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *