Semesterslut

Sedan någon vecka tillbaka är jag inte längre ledig. Det är förmodligen både bra och dåligt; rent moraliskt får man inte ha mer än fyra månader sammanhängande ledighet.

Jag hade lite otur med tidpunkten för semestern – november till februari – och hade hellre spankulerat omkring i sommarvärme. Men annars har det varit helt fantastiskt! Lugnt och skönt. Sovmorgnar. Långpromenader. De sociala trygghetssystemen har frikostigt ställt upp med finansiering av mitt tveksamma leverne och det har fungerat bra.

Nu arbetar jag med PostkodLotteriets webbplats, där jag lägger in texter och bilder. Det har gjorts en större nylansering och jag är en blixtinkallad extraresurs. Anställningsformen är komplicerad och framtiden oviss, men än så länge har jag saker att göra och trivs i kontoret på Östermalm.

Mina arbetskamrater är snygga och verkar uppskatta det jag gör. Eftersom jag var snabb att lära mig verktyget som jag arbetar i, kom jag igång ganska omgående. Det var populärt. I fredags fick jag ett eget inpasseringskort och kan nu obevakad ta mig ned till lunchrummet på våningen under. Där finns ett antal olika tesorter att välja på och jag tror mig även ha noterat en stor och allmän fruktskål. Om jag är kvar till sommaren kan det bli tal om en ny stöt, men det bör jag nog hålla tyst om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *