Sportjournalistik

När man läser vad sportjournalister tycker om ditten och datten och vilka spelare som ska vara med i landslaget, kan det vara bra att tänka på att de har helt andra intressen än de flesta av oss som hejar på Sverige.

Exempelvis läser jag i bloggen hos en journalist på Expressen följande avslöjande rader:

Jag är bara glad att Shaaban finns att tillgå i alperna.
Han kom ut från omklädningsrummet i kväll med rak rygg, svarade på alla tänkbara frågor – och kom till och med tillbaka till de journalister som ville ställa fler.
Såna karaktärer vill i alla fall jag ha i ett landslag.

För mig är det viktigare att målvakten inte släpper in mål. Sen får han vara hur tjurig och jävlig som helst mot folk som intervjuar honom. Han får vara girig och barnslig och muttrande lämna den där mixade zonen med journalister. Bara han inte släpper in mål.

Jag tror att många håller med mig. Hur tidningsfolket ska fylla sina sportsidor med innehåll är inte vårt problem. Så det är lämpligt att det inte är kvällstidningarna som tar ut laget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *