Jesus

På min fotbollsresa till England i höstas såg jag Eduardo göra två mål, varav ett var en riktig fullträff. Jag har funderat på hur det egentligen gick till när han fick en nästan magisk träff och hur skottet blev stenhårt. Det såg ut lite som ett mirakel.

Några månader senare blev han skadad och i en intervju i Daily Mirror säger han så här om sin baneman Martin Taylor:

…if he comes to me now then I will accept an apology. I am a son of God so I will accept an apology.

Visst var han lite som en frälsare för Arsenal under hösten, med ett osannolikt antal mål och en kuslig effektivitet i straffområdet som avgjorde många matcher för laget. Nu är jag inte längre lika förvånad över bedrifterna. Om det är någon som har övernaturliga förmågor är det ju Guds son.

Så här i påskatider kan det dock vara lite känsligt att utropa sig som detta. Medan Eduardo kom undan med ett mycket kraftigt benbrott, vet jag en kille som blev uppspikad på ett kors för samma uttalande. Nu gick det bra för honom till slut ändå, men man kan inte vara nog försiktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *