Finn

En bit ner på Drottninggatan finns ett “Väsk & Fuskpälscentrum”, enligt skylten utanför. Jag brukar fundera över det utelämnade bindestrecket, eftersom jag förmodar att det är såväl ett väskcentrum som ett fuskpälscentrum som finns innanför dörren. Det är ju inte ett “väsk” som ligger där. Tror jag.

Så ser jag en annons på Facebook som inte heller har det där bindestrecket:

finn

“Bli finn och acnefri” står det i den lilla rutan och jag tänker att det kan vara ordet fin som är felstavat. Man vill ju bli fin och fri från acne. Sen slår det mig att det kan handla om Dag Finn, men det verkar osannolikt. Skulle behandlingen verkligen kunna få ens utseende att bli mer likt den gamle åttiotalsikonen från gruppen Sha-Boom?

Nä. Det kan jag inte tänka mig. Troligast är ändå att ett bindestreck har glömts bort; interpunktionen är ganska risig över lag. Men den som har 299kr över kan ju pröva och se. Kanske, kanske blir man vacker som en Dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *