Gaygalan?

Johan Wissman gör reklam för… gaygalan? Den skånske lintotten är känd för att vara snabb och på alerten, men den här gången var han väl ändå lite seg i starten. Han har uppenbarligen missat att galan gick av stapeln redan den 4 februari.

Notera (ungefär 17 sekunder in i ljudklippet) hur speakerrösten i ett nästan förtvivlat tonläge försöker vara övertydlig med vilken gala som reklamen gäller. Men rösten talar för döva öron. Bara sekunder senare kommer Wissman in och förstör.

3 thoughts on “Gaygalan?

  1. Håller inte riktigt med dig här, om än att han är något otydlig. Calle du får åka på språkresa till Skåne. Några veckor i Malmö [ma’lme] skulle göra dig gott.

  2. Jo, det här inlägget var väl kanske en liten passning till dig ;-) Vi kan väl i alla fall enas om att dialekten vid just det här tillfället är lite olycklig. Skånskan kan ibland vara ett problem i reklam för GE-galan eller exempelvis Berghs (School of Communication). Ni menar en sak men säger en annan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *