T9-tristess

Ibland får jag en känsla av att journalister har lite tråkigt. Eller så är de hyperaktiva. De sitter där och slösurfar, eller kollar faxen eller knappar på sina mobiltelefoner och vips tror de att de har ett scoop. Själv är jag mer tveksam till nyheter av den här typen.

Sony Ericsson har till exempel rensat ut ordet “fitta” från sin ordlista. Det finns hos Nokia, som i gengäld tagit bort “zigenarpack”, “arabfitta” och “negerhora”.*

Okej… Och hur kom artikelförfattaren fram till det här…? Eftersom det inte hänvisas till några källor torde det vara han själv som stått för all research och även den något grunda analysen. Jag ser framför mig hur han sitter där och febrilt knappar på dels en Nokia, dels en SonyEricsson – sen kommer han fram till riktigt sensationella slutsatser:

  • Märkliga ord som både finns hos Nokia och Sony Ericsson: ­dubbelfitta, tomtebög.
  • Mest absurda förslag hos både Sony Ericsson och Nokia: ­gästlista blir hästkista.

Tidigare har vi sett reportrar bland annat slösurfa på Facebook och haka upp sig på stavfel i ett pressmeddelande. Nu ser vid det igen. En journalist som uppenbarligen har fascinerats över sin T9-ordlista. Men bara för att en artikel blir skriven behöver den väl inte publiceras? Något filter måste väl finnas mellan reportern och tryckeriet?


* Jag vill be om ursäkt för språket. Själv brukar jag ju censurera fula ord som f*tta och h*ra men det låter sig inte göras vid citat. Sorry.

One thought on “T9-tristess

  1. Det sjukaste med T9 är ändå, som redan belysts i en Rocky-strip, att mobilerna (innan man lärt upp dem) kan skriva “mobileo”, men inte “mobilen”. Mobilen borde ju kunna stava till sig själv liksom!?

    För övrigt tycker jag att det är befriande när DN går ifrån sin “skitnödighet” och släpper igenom såna här skitartiklar… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *