Ny sms-tjänst

Det händer att jag delger mina vänner rapporter från de tv-program jag följer. Rätt vad det är har jag skickat iväg ett sms som berättar vad äldsta dottern i 7th Heaven har för sig, att ett uppbåd är ute efter Zeb och Luke i Macahans, hur Mahoney och de andra driver med Proctor i Polisskolan eller om det blir mål i någon fotbollsmatch. Förmodligen beror det på ren tristess från min sida, men samtidigt har jag fått positiv respons som visar att folk finner en viss glädje i att bli informerade om händelserna.

Det är beklagligt att det inte finns något kommersiellt värde i min produkt, som annars kunde vara en omfattande och för mig lukrativ prenumerationstjänst. Vad jag vet finns det redan ett flertal sms-tjänster som handlar om just sporthändelser; ett område jag visserligen är inne och tassar på, men knappast har mitt största intresse för. Det är så många andra som håller på med sånt. Min huvudinriktning skulle istället vara att ge löpande information om – alternativt korta resuméer av – tv-serier av skiftande kvalitet.

Tänk att du är på resa, en rolig fest eller sitter i ett viktigt möte och därför inte kan följa ett program som sänds. Visserligen kan du banda programmet eller ladda ned det på nätet, men ärligt talat – hur ofta blir det av att du sen verkligen tittar på det? Snart är det dags för en ny episod och du har inte hunnit tillgodogöra dig den förra. Du riskerar att hamna ur fas och inte veta om Luke (Macahans) är på flykt eller i säkerhet, om Mary (7th Heaven) har någon pojkvän för tillfället eller vad som just har hänt i Polisskolan-filmen som du kommer hem till (Jones har precis lagt häftstift på Capt. Harris stol!). Det är där min tjänst skulle komma till nytta.

“Följ matchen här” brukar det stå på olika webbplatser och så kan man klicka för att se de senaste händelserna i exempelvis en fotbollsmatch från VM. Men det finns inget liknande för tv-serier eller filmer. Kanske beror det på oklarheter med rättigheterna, för visst vore det roligt att följa en film som sänds på en kanal som du för tillfället inte har tillgång till:

1:a minuten: Filmen har börjat och signaturmelodin spelas
3:e min: Mahoney försöker imponera på en tjej
4:e min: Mahoney lyckas
6:e min: Jones gör roliga ljud som lurar Harris
7:e min: Harris ramlar och Mahoney får skulden
9:e min: Lassard pratar med sin guldfisk
10:e min: Harris och Proctor försöker sätta dit Mahoney
10:e min: Mahoney kommer undan, med sitt välsmorda munläder
11:e min: Zed skriker
12:e min: Reklamavbrott
17:e min: Zed skriker lite mera
18:e min: Jones låtsas vara karatemästare och gör roliga ljud
19:e min: Mahoney gillrar en fälla för Harris
20:e min: Lassard pratar med sin guldfisk
21:a min: Harris går i fällan!
osv.

Jag tror att jag har någonting stort på gång här. Men det är som sagt oturligt att den kommersiella delen inte finns. För vem skulle betala för detta? Nej, förmodligen fortsätter jag med ett jämnt utflöde på kostnadssidan och låter intäktssidan vara lika med noll. Men produkten är inte dum. Jag vägrar erkänna att produkten är dum.

3 thoughts on “Ny sms-tjänst

  1. Någon som är mer insatt i tv-världen än vad jag är för tillfället! Nu känns det som att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag tillbringade en hel dag framför tv:n när det var Six Feet Under… eller för att jag tittat på Dr Phil ganska ofta på senaste tiden. Ok, det sista kanske…

  2. Jag tror att den här sms-tjänsten (idén) kan vara ett förtäckt försök att stilla mitt samvete för tv-tittandet. På det här sättet gör jag nytta samtidigt, intalar jag mig. Kanske är jag dum, men produkten är det inte. Eftersom teve sägs vara fördummande, är min dumhet naturlig och fullt berättigad; kanske rentav en kvalitetsstämpel på tjänsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *