Klockslagslista

Åh, alldeles nyligen kom jag på en så bra radioidé igen! Man skulle kunna ta ett klockslag och göra en topplista som liksom kunde referera till just det klockslaget. Topp fem vid fem skulle kunna vara fem topplåtar som spelades just klockan 17 på eftermiddagen! Vilken kanonidé, tänkte jag.

Men så gjorde jag en smärtsam upptäckt. Jag var inte heller denna gång först med min tanke. Musikkanalen MTV hade tydligen sedan länge programpunkten

Top 10 at ten
I Top 10 at Ten bjuds du på en salig blandning av låtar som skapar ett utmärkt soundtrack till din vardag. Låtarna som spelas kretsar kring ett tema eller en artist. Oavsett vilket, vill du definitivt inte missa Top 10 at Ten.

Nähä. Nä, det vill jag ju inte. Men MTV var uppenbarligen inte ensam om listtypen, som redan hade spridits till radiokanalen Lugna Favoriter:

Tre favoriter klockan tre
Vad gör du klockan tre? Varje vardag spelar Linda Myron Tre Favoriter klockan tre. Det kan vara tre kvinnliga artister, tre kärlekslåtar eller kanske dina tre favoriter.

Jaha. De också. När jag allt mer håglös och modstulen letade vidare kom jag fram till RIX FM:

RÖSTA PÅ RIX TOPP 6 KLOCKAN SEX
Varje kväll ger Erik Wedberg dig den dagsfärska topplistan RIX topp 6 klockan 6. Konceptet är enkelt och omtyckt, här får du dagens hetaste låtar samlade och serverade under 60 minuter varje vardag!

Jaha, både enkelt och omtyckt. Även den där kanalen NRJ visade sig ha en klockslagstopplista, som trots grammatisk osäkerhet tycktes vara populär:

NRJ Topp 7 Klockan 7
NRJ Topp 7 Klockan 7 är vår dagliga topplistan som du ska hålla koll på om du vill hålla dig uppdaterad på vilka låtar som är bäst just nu.

Efter att ha sett radiokanalen The Voice stoltsera med något som kallas Blazin topp 7 vid 7 gav jag upp och insåg att min idé redan hade sett sina bästa dagar. Det verkar till och med vara slut på användbara klockslag och nu börjar de stjäla varandras. Jag får komma på något annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *