Let’s Diagnose

I programmet Let’s Dance medverkar dansaren Annika Sjöö som är mycket skicklig och framgångsrik. En av mina många favoriter. Men i tisdags tvingades hon åka till sjukhus eftersom hon haft ont i bröstet en tid. Väl där verkar hon raskt fått konstaterat att det rörde sig om en revbensfraktur.

Det intressanta är att hon, enligt Expressen, inte riktigt nöjde sig med diagnosen. Istället för att bara acceptera de där läkarnas utlåtanden lanserar hon en egen teori om vad smärtan kommer ifrån. Se nedan.

diagnos

Och jag tycker att hennes slutsats verkar såväl mer spännande som väl underbyggd och att hon beskriver ett mycket trovärdigt förlopp. Dessutom är självdiagnosen ytterligt välformulerad. Jag är full av beundran. Hon är inte bara bra på dansgolvet, hon är någon sorts lekmannadoktor också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *