Gamla polare

När året börjar närma sig sitt slut är det lätt att reflektera över den tid som har passerat och konstatera att man blivit ett år äldre sedan förra gången man reflekterade. Det händer att mina gamla lagkamrater från Brommapojkarna byter klubb och jag får läsa om det i tidningarna och på nätet. För några år sedan – som känns som igår – hette det att lovande spelare fått lärlingskontrakt ute i Europa, eller att ung talang gått till någon storklubb.

Nu läser jag med allt större oro att Brommapojkarna genomför en generationsväxling och att exempelvis Micke inte får nytt kontrakt. Generationsväxling? Vi är ju 27 år gamla! I den mån 80:orna har fått egna barn är det knappast tal om att avkomman i den generationen är mogen för spel i Superettan.

Men tydligaste beviset på vårt åldrande är ändå uttalandet från Joels agent, som är sprudlande glad över att ha fått honom såld till ett mycket bra pris eftersom:

…det handlar om en försvarare som är kontraktsbunden och inte direkt purung…

Det är inte roligt att få reda saker genom kvällspressen – särskilt inte att man blivit gammal. Om jag var Joel skulle jag nog föredra att ha en lite mindre frispråkig och mer hemlig agent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *