Överdrifter

Igår såg jag någon halvtimme av filmen “Du har mail” (vad är egentligen grejen med att alla romantiska komedier visas mitt i natten?) och kom fram till att Meg Ryan har samma överdrivna mimik och ansiktsuttryck som Teri Hatcher. Ju mer jag såg desto tydligare uppenbarade sig deras likheter. Jag tycker att det kan vara okej att spela över i barnserier som Stålmannen eller dramaserier som Desperate Housewives, som till sin karaktär är ganska skruvade och dragna till sin spets. Men i långfilmer tenderar beteendet att bli något tröttsamt i längden*.

Det är nog därför Hatcher kommer undan med det, medan jag lättare irrriterar mig på Ryan. Bortsett från hårfärg och övrigt utseende är de ju annars samma person, som blir jätteförvånade när något oväntat händer och tvärilska när deras manlige motskådespelare säger något bitskt. De kan även bli mycket glada eller ledsna, men sen är det nog slut på variationen av uttryck.


* Hm… Jag är kanske lite otydlig, men i filmen medverkar alltså Meg Ryan men inte Teri Hatcher. Varför jag kom att tänka på henne berodde på den förstnämndas ansiktsuttryck. “En blond Teri Hatcher” mumlade jag i tevesoffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *