Nyttomaximering

I kvällens Rapport uttalade sig en man från NTF om att kvinnor är bättre bilförare än män. Det har jag ingen som helst anledning att betvivla och han verkade ha rejält med statistik att basera sin argumentation på. Slutsatsen var att männen skulle låta kvinnorna köra i jultrafiken.

Men inte får man väl säga så år 2007 i Sverige? Att kvinnor och män skulle vara bra på olika saker? Det trodde jag var ett förlegat synsätt som verkligen inte passade sig att förmedla i rikstelevisionen. Risken finns ju att man cementerar det försprång som kvinnorna har och hur ska då männen någonsin kunna bli bättre bakom ratten?

Jag gillar ändå den naiva och aningslösa attityden i reportaget. Det är en blandning av politisk inkorrekthet och någon form av punk i en eventuell feministisk tappning. Det känns fräscht och nytt! För att inte tala om farligt.

Tänk om någon tar fram statistik på vilka det är som är bäst på att tvätta kläder eller laga julmaten och sedan spontant kommer med ett tips om vem som ska göra vad. Vilken debatt det här kan bli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *