O(m)märkbart

Förskräckt upptäckte jag att den oöppnade förpackningen med 425 gram blodpudding i mitt kylskåp hade passerat sitt bäst-före-datum med en dag. Det var ju slarvigt av mig. Här hade jag gått och köpt upp mig på ett rejält lager till ett mycket fördelaktigt pris för en tid sedan – och så hade jag låtit tiden gå och ätit andra livsmedel istället för att hugga in på den sista puddingen.

Nöden hade ingen lag. Jag såg mig noggrant omkring och konstaterade att ingen annan fanns i lägenheten. Så skred jag till verket. Omärkbart kilade jag iväg och hämtade julklappsetiketterna. Med försiktig och varsam hand pillade jag sedan bort etiketten med “Gea’s blodpudding” och på nästan exakt samma plats placerade jag min egen. På min etikett stod det “God Jul” (det var redan förtryckt). Själv hade jag skrivit dit “Blodpudding” och “Bäst före 080114”. Slutligen lade jag tillbaka paketet i kylskåpet.

Nu ska jag äta middag. Hoppas att den där blodpuddingen jag köpte inte har blivit för gammal. Det vore synd.

Nej, titta. Den här går inte ut förrän i januari. Vilken tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *