Morgonradio

En kväll kom jag på en alldeles lysande idé. Den handlade om att skapa ett radioprogram på morgonen med allt det där som man vill ha när man vaknar. Jag skissade på ett program som skulle

  • sändas mellan ungefär 6.30 och 9.30
  • ha 2-3 programledare, varav någon gärna kunde få vara lite “knasig”
  • tävlingar, där lyssnarna kunde ringa in och vara med i radio
  • spela någon av 10-15 utvalda låtar var femte minut och
  • ha reklamavbrott var tionde
  • i glad ton förmedla, kommentera och raljera över kvällstidningsnyheter
  • ha aktuella gäster
  • ge lyssnarna möjlighet att mejla och/eller skicka sms till studion
  • avbrytas för nyheter, väder och trafik lite för ofta

Nästa morgon slog jag på radion och upptäckte till min fasa att Mix Megapol redan hade använt min idé! Punkt efter punkt var ju nästan precis vad jag hade tänkt mig. Jag bytte kanal och insåg att även Rix FM hade ett identiskt program. Snart blev jag varse att radiokanalerna Lugna Favoriter, NRJ, The Voice och till och med Sveriges Radios P3 och P4 alla erbjöd nästan samtliga inslag från min lista.

Tydligen var det fler som hade kommit på samma idé som jag. Eller rättare sagt… det var ingen kanal som hade kommit på något annat koncept. Alla förfasade sig över någon (samma) nyhet i Aftonbladet, alla spelade ungefär samma musik och hade liknande reklam. Programledarna var inte samma i alla kanaler, bara gästerna, men i övrigt verkade innehållet vara klonat.

Till slut rattade jag in P1 och – mycket riktigt – snart hade jag somnat om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *