Män som hatar kvinnor

Jaha, så har det hänt igen. En gammal kvinnomisshandlare som tyvärr även spelar fotboll har ånyo visat upp sitt fula tryne. När han skulle skriva teorin på körkortsprovet hade han inte med sig legitimation och tjejen på Vägverket kunde därför inte låta honom vara med. Han lär då ha blivit tokig och krävt att han skulle googlas eftersom han är “en känd fotbollsspelare” (såna behöver tydligen inte legitimera sig). Sen kallade han tjejen för både det ena och det andra, tills hon började gråta.

Det är möjligt att det är som han säger, att han är utsatt för rasism. Men att uttrycka “ganska grova förolämpningar mot svenska kvinnor i allmänhet” känns också tämligen rasistiskt. För att inte tala om att han kräver mer stöd av sin klubb. “Missförstånd och bråk utanför planen skulle kunna undvikas” menar han och säger att de utländska spelarna aldrig kommer att “känna till alla regler i landet”. En kulturkrock alltså. Ja, kanske hör ID-handlingar inte till vanligheterna i Liberia (hans hemland) men inte heller där kan det vara okej att skälla ut kvinnliga handläggare på det sättet.

Som stark anhängare av att ge människor en andra chans i samhället, tyckte jag att det nästan var acceptabelt när klubben i början av året berättade att den “har ett program för Dulee och hans familj som ska ta hand om det här på bästa sätt”. Om någon ångrar sig och vill göra rätt för sig tycker jag att vi ska förlåta dumma handlingar, även om det är svårt. Själv har jag inga problem med att en gammal mördare blir läkare och ser till att rädda liv i sitt framtida yrkesliv. Vi låter ju gamla knarkare och skattesmitare bli fullvärdiga medlemmar av samhället och regeringen. Alla bör få en möjlighet att göra bättre ifrån sig i fortsättningen.

Däremot har jag ingen som helst förståelse för dem som tar sin andra chans och slänger bort den. Jag begriper inte vad som görs i alla dessa rehabiliteringsprogram eller vilket “stöd” det är som krävs för att förbättra en människas kvinnosyn. Nu tror jag inte att det blir tal om fängelse (om det nu ens blir någon fällande dom), eftersom killen kom undan med 60 timmars samhällstjänst förra gången – och då hade han ändå slagit och sparkat sin sambo. Men jag hoppas att någonting händer, för nu måste det vara nog.

Det bär mig emot att betala entrébiljetten till Råsunda när jag vet att den hjälper till att finansiera hans skyhöga lön. Därför vill jag helst att han försvinner så fort som möjligt. Eller spärras in. Mig kvittar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *