AA-referens

För att som arbetssökande få sin rättmätiga ersättning från A-kassan måste man skicka in mängder med underskrivna papper. Jag räknade till sju olika intyg och blanketter, om vardera flera sidor och med påskrifter från såväl Fan som hans moster, som skulle bifogas det personliga brevet. Förmodligen vill de i detta brev ha någon sorts sammanställning av vem man är och varifrån alla papper härstammar.

Jag tyckte att min personliga inledning var fräsig:

Hej AEA, jag heter Calle. Och jag är arbetslös.

Jag tänkte att det var lika bra att ta det klassiska första steget med en gång och erkänna min belägenhet. Det är synd att man i skriftspråk inte kan förmedla tonfall och konstpauser, för jag hade gärna målat repliken i mer färgstarka kulörer. Och gärna med någon form av respons från den tänkta samtalsgruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *