Stegläget

Som jag tidigare berättat har jag sedan den 1 oktober en stegräknare fäst vid min höft. Det började med att jag var deltagare i motionsaktiviteten Steg, anordnad av Korpen. Men när tävlingsperioden avslutades efter en månad (jag kom tydligen på 341:a plats av 22 925 deltagande) fortsatte jag med mina ändlösa promenader.

Det här är nog – helt ärligt – den mest effektiva träningsform jag prövat på. Precis som det framgår i den insiktsfulla DN-artikeln är det tävlingsmomentet som ligger till grund för framgången. När jag tittar ner på höften och läser av antalet steg, känner jag att jag inte gärna kan sätta mig i soffan. Nej, inte när det är möjligt att istället dra in lite steg före läggdags. I artikeln, som refererar till amerikansk forskning, står det att man rör sig mer, minskar sitt BMI och sänker sitt blodtryck. Två av tre är ju inte dumt.

Mitt mål är alltså att gå en miljon steg före novembers utgång och det kommer jag lätt att klara av. Just nu har jag gått drygt 950 000 steg, vilket ger ett snitt på strax över 18 000 steg om dagen. Förmodligen når jag miljonen under helgen. Då ska jag fira! Och sätta upp nya mål. En miljard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *