Kärleksbevis

Kärlek är det största som finns. Och det är också det svåraste att beskriva. Det är lycka och glädje… Det är allt, liksom. Alla grejer man kan beskriva. Det kan vara att man bara i farten brer mig en smörgås, liksom. Det är kärlek.

Veronica, 31, i Ensam mamma söker 4 november 2007

I alla tider har människan försökt förklara vad kärleken är. Konstformerna har varierat och trots att det är svårt, har skildringar av kärleken gjorts av så skilda konstnärer som dansare, aktriser, skulptörer, musiker, performanceartister, filmare, essäister, novellister och poeter.

Det är helt klart i den sista kategorin som Veronica placeras, med denna knivskarpa iakttagelse av hur en slarvigt avskuren limpskiva med ett ojämnt lager Bregott kan symbolisera något så stort. Det är vackert. Det är vardagligt. Det är jordnära. Insikten drabbar mig på ett mycket starkt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *