Djurgården – BP 0-1 (0-0)

Det hade varit så mycket prat på förhand om att ställa upp med – eller ställa över – spelare med förmodat bristande lojalitet för det egna laget. Så mycket dumt hade sagts, bland annat om och av Markus Karlsson i BP. Därför var det skönt att se hur alla brommapojkar såg extra taggade ut inför uppgiften.

Okej, de första minuterna var det full fart framåt från Djurgårdens sida och det var med nöd och näppe som bortalaget lyckades hålla tätt bakåt. Men stormen bedarrade och även BP gick till attack, tvingade att göra åtminstone ett par mål före halvlekens slut. När målchanser uppstod var det dock som förgjort för båda lagen. Skotten gick skrattretande långt utanför eller hade knappt styrfart när de nådde fram till de tacksamma målisarna.

Matchen såg ut som de har börjat se ut nu på hösten. Ett kämpande rödsvart lag med igelkottsförsvar och sporadiska motattacker. 0-0 i halvtid var inte orättvist och den där hejdlösa offensiven som DIF flaggat för, hade BP faktiskt hejdat ganska bra.

Ett kul inslag till andra halvlek var att bortalaget hade bytt strumpor, efter antingen plötsligt uppblommande kollektiva fotsvettsbesvär – eller direktiv från tv-/domarteamet som inte såg skillnad på folk och fä. Såna klädbyten hör inte till vanligheterna inom toppfotbollen och den procent av publiken som uppfattade det, njöt i fulla drag. Den vita färgen kunde symbolisera det rena spel som ifrågasatts på förhand. Det var vackert, om än förvirrande och svårtolkat.

Spelmässigt var andra halvlek var sämre. Målchanserna var färre och avsluten ännu mer uddlösa. Men på en BP-frispark lyckades mittbacken Malmström nicka fram Guterstam som – kors i taket – sköt in bollen i motståndarmålet! Det var med en kvart kvar och efteråt hände inte så mycket. Kanske hade BP kunnat peta in bollen vid ytterligare något tillfälle, men det såg ut som vanligt i det offensiva straffområdet.

Djurgården verkade efter målet betrakta sig som ett slaget lag. Det såg håglöst ut och BP kunde ibland till och med passa bollen mellan sig flera gånger i rad. När slutsignalen ljöd hade matchen visserligen två förlorare men nog kändes det ändå som en moralisk seger för Allsvenskans sämsta lag. Bland Brommapojkarnas spelare stod ex-djurgårdarna för de bästa insatserna och nollan hölls intakt under hela året mot blåränderna. Imponerande!

Jag undrar vilka spelare som blir kvar till nästa säsong, när jag hoppas att vinsterna blir fler och den naiva tokoffensiven ger bättre utdelning än i Allsvenskan. Förmodligen försvinner landslagsmannen Guterstam och därmed också minst två mål i den offensiva kolumnen; hur ska han någonsin kunna ersättas…? Min plan är att följa laget så gott det går även i Superettan. Att välkomna Bunkeflo hemma på Grimsta i ösregn tillsammans med 346 frusna i publiken. Mmm… Jag längtar.

En liten kommentar om O’Leary’s Centralstationen. Fantastiskt bord längst fram mitt framför en godtagbar bild på vit duk, god mat och bra service, inte överdrivet idiotiskt skränande kroggäster, trevliga lokaler och BP-vinst. På så sätt en mycket nöjaktig eftermiddag. Men 36 spänn för en light-cola? Jag har inga problem med att betala 200 kronor, eller det dubbla, för att se ett par bra fotbollsmatcher (händelserika Liverpool-Arsenal visades efteråt) med goda vänner och maträtter. Men att punga ut med 72 kronor för två läsk… Normalt sett fyller jag en balkong för samma summa (se även den här bilden). Det ska krävas väldigt mycket gratis översaltade popcorn för att motivera ett sånt pris. Vad gnälligt det låter. Men sant. Sänk priset på läsken, så kan serveringspersonalen få behålla det överskjutande beloppet. Det vinner ju alla på – utom restaurangen.

2 thoughts on “Djurgården – BP 0-1 (0-0)

  1. En tanke över det höga priset på dryck kan ju vara att det finansierar Sportsändningarna.

  2. Jo, alltså jag är helt med på att betala för att sitta och titta på fotboll. Jag har bara svårt att förlika mig med tanken på att just läsken ska finansiera det. En serveringskostnad på en hundring skulle jag nog lättare acceptera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *