BP-land

Tydligen får Djurgårdens fotbollsdamer inte längre spela sina hemmamatcher på Östermalms IP. Det är tråkigt för dem och nu pratas det om att flytta matcherna till Grimsta IP. Men det är inte populärt hos Djurgården:

– Grimsta är BP-land. Det blir svårt att locka dit folk, säger Maria Jensen som också är skeptisk mot alltför stora Stadion.

Det är ett intressant uttalande av klubbdirektören. Vilken publik är det som hon befarar är alltför lojal för att se hennes idrottsförening spela i Västerort? Pratar hon om oss cirka 800 tappra själar som ser Brommapojkarnas herrlag i Superettan? Kanske pratar hon om det knappa hundratal som följer BP:s damers matcher, men det verkar ännu knasigare.

Möjligtvis kan man säga att människorna ute i Bromma är ganska ointresserade av att se fotboll, men att hävda att de som håller på BP skulle vara särskilt obenägna att se just Djurgården är bara inte sant. Faktiskt har laget spelat en match på Grimsta redan och de 237 som kom dit en fredagskväll i maj, kan jämföras med premiärmatchens 283 mot Jitex på Östermalm. Siffrorna är lika sorgliga.

Brommapojkarnas herrlag drar alltså vanligtvis  mellan ett och två tusen åskådare när laget håller till i Allsvenskan. Men en publiksiffra från 2010 sticker ut från de övriga; när laget mötte Djurgården kom det över 5000 och var den överlägset bästa på hela året. Djurgården alltså.

Att skylla låga publiksiffror på att Grimsta är BP-land, är att göra det väldigt enkelt för sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *