IT-problem

Någon gång i augusti beställde jag ett bredbandsabonnemang från TDC, som erbjöd en helt otroligt snabb uppkoppling för en lika otroligt låg kostnad. De lovade att sköta övergången från Telia (otroligt snabbt bredband, men otroligt dyrt) så jag inte behövde tala med min tidigare leverantör. Allt skulle behandlas av de olika leverantörerna i en förmodad symbios.

Den 23 september skulle det ha kopplats över, men något blev fördröjt och “inom ett par veckor” skulle modemet skickas ut och jag skulle vara inkopplad. Tiden gick och inget hände. Eftersom jag var förvissad om att det bara hade blivit försenat och att jag ju inte var utan uppkoppling, gjorde det inte så mycket.

Men måndagen den 9 oktober slutar så plötsligt allt att fungera på min dator. Jag får ingen kontakt med nätet och tvingas börja kontakta diverse supportavdelningar.

#1 Telia
Hjälpsam kille försöker reda ut varför jag inte får något Internet trots att rätt lampor blinkar på modemet och att inställningarna är korrekta. Det kommer fram att jag har blivit frånkopplad från Telia och istället ska vara inkopplad av TDC. “Men det är jag ju inte?”. “Nä”.

#2 TDC
Hjälpsam men lite förvånad kille förklarar nästan lite upprörd att Telia inte får koppla ifrån mig utan att vara säkra på att efterföljande leverantör har kopplat in mig. Det skulle TDC visserligen ha gjort “idag” men… ja, under de närmaste dagarna ska det vara fixat. TDC-modemet kommer att skickas ut, men det är möjligt för mig att fortsätta använda det nuvarande. “Kan jag inte få inloggningsuppgifter nu, så kan jag hänga på låset när ni har kopplat in mig på Internet och börja surfa direkt? Om modemet och brevet skulle dröja”. Jo, det går bra. IP-adress, netmask, default gateway, DNS-adresser och allt vad det heter, läses upp. Jag får alla siffror.

#3 Telia
Sur göteborgare vill inte alls koppla tillbaka mig på Internet bara fram tills TDC behagar göra det. “Då måste du byta leverantör till oss igen”. På frågan om det ska vara så här att byta, att det blir ett glapp mellan leverantörerna, blir svaret att “ja, så blir det alltid”. Något överraskande, eftersom jag fått försäkringar om att det finns avtal mellan dem som ska förhindra just detta. Göteborgaren hinner även ge ifrån sig en bitter kommentar om att jag kan ringa TDC, som är “väldigt billiga, men jag vet inte hur bra support de har”.

Jag fyller i de där TDC-uppgifterna med IP-adress, DNS-adresser och annat på min dator. Plötsligt är jag ute på Internet! Trots att #2 klart konstaterade att jag INTE hade tillgång ännu. Märkligt.

Dagen efter försvinner min e-postadress hos Telia. Jag har bytt Internet-abonnemang ett flertal gånger men aldrig varit med om att någon plockat bort e-postadressen så snabbt. När jag tänker efter tror jag inte att någon har tagit bort den över huvud taget. Men Telia kanske har ont om diskutrymme. Eller empati, servicesinne, kundbemötande, smidighet…

#4 Telia
Aningen negativ och oförstående kvinna från södra delen av landet begriper inte varför jag vill ha kvar min adress om jag inte ska ha bredband hos dem. Trots att jag är beredd att betala för tjänsten “uppringt Internet” bara för att få en Telia-adress, vill hon inte acceptera mitt resonemang om att betala en högre månadsavgift om jag slipper teckna ett abonnemang på 12 månader. Min tanke att ha kvar adressen under en övergångsperiod verkar inte ha stöd hos Telia. När jag frågar vad jag ska göra med den redan utskickade fakturan på bredbandet (kostnaden fram till november) bryts samtalet. Jag gitter inte ringa tillbaka.

#5 Telia (telefonsvarare)
När jag kommer hem har den sydsvenska kvinnan lämnat ett meddelande på min telefonsvarare. Hon låter mildare i tonen och har räknat ut att jag ska betala 524 kr istället för tusentals, men använda samma OCR-nummer. “Hoppas du är nöjd med det!” säger hon och låter som hon menar det.

#6 Telia
Positiv men aningen inkompetent tjej förstår inte riktigt hur jag ska kunna behålla en e-postadress om jag inte längre har bredband. Jag förklarar. Vi kommer bra överens och bättre blir det när hon kollar upp vad det kommer kosta: 149 kr för 12 månader. Detta istället för de 288 som det står på webbplatsen. Jag tjafsar inte. Det här går ju bra. Tjejen återregistrerar min gamla e-postadress carl.stangberg@telia.com och säger att hon ska skicka ut lösenordet. “Det går inte att få samma lösenord?” försöker jag. Nej, ett nytt har redan automatiskt skickats per post. Det går tyvärr inte att få det över nätet eller telefon, eftesom det inte är tillåtet av säkerhetsskäl. Men jag ska ha det dagen därpå. Som avslutning erbjuder hon mig att uppgradera någon telefontjänst som jag betalar 30 kr i månaden för. Men det slutar med att jag avbeställer den helt istället. Det fixar hon gärna åt mig. Nice.

Dagen efter har jag inte fått någon post från Telia. Däremot lyckas jag att eftersända all e-post från Telia-adressen till en annan e-postadress. Via tjänsten “Mina sidor” på webbplatsen är detta möjligt, men att logga in på Telias webmail är omöjligt.

Ytterligare en dag går (fredagen den 13) utan att jag har fått något brev från Telia. Och det där modemet som TDC skulle skicka ut, verkar jag få se mig om i stjärnorna efter. Snart kanske det blir ett telefonsamtal till Posten. Men först

#7 Telia
En vänlig, men aningen otydligt talande, man knappar på datorn och kollar vad jag har för abonnemang registrerade. Det går snart upp för honom vad jag undrar över men kan inte förklara varför jag inte har fått några uppgifter. Han erbjuder sig mycket överraskande att ge mig lösenorden direkt över telefonen. Det är visserligen inte tillåtet “men det är ju fredag”. Jag undrar om jag verkligen har förstått situationen (varje gång man slår 90200 till Telia spelas det först upp ett meddelande om att samtalet kan komma att spelas in – för att de ska kunna förbättra sin service) och att karl’n står beredd att begå någon sorts policybrott för min skull. “Det är ju fredag” upprepar han (ett antal gånger) och sluddrandet i kombination med den glada och sorglösa attityden ger intrycket av att fredagsölen redan är placerad på armlängds avstånd från tangentbordet. Men visst får jag lösenordet, som dessutom automatiskt kommer skickas hem till mig per post. Jag tackar så mycket och önskar trevlig helg.

Så nu sitter jag här med mitt gamla Telia-modem, min gamla Telia-adress och surfar med mitt nya TDC-abonnemang. Vart modemet tog vägen är högst oklart, men jag har en plan: jag tänker inte betala TDC förrän jag har fått modemet. Min förhoppning är att de har glömt bort mig helt och att jag kan smygsurfa på deras bekostnad riktigt länge. Någon faktura har de inte skickat ännu och på sin webbplats skriver de att mitt ärende är under bearbetande. Ta det lugnt, TDC. Ingen brådska.

Men jag antar att fortsättning följer.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *